SERGIJE KREŠIĆ PORUČUJE

Hajduk se po pitanju struke vodi potpuno amaterski

Nedjelja, 12. svibnja 2013. 13:09 Napisao/la  SC

Ispostaviti će se da predsjednik Brbić ne zna puno o našem poslu. Zato nas je i potjerao na kraju svu trojicu, kaže Krešić

Sergije Krešić progovorio je u Slobodnoj Dalmaciji o razlozima zbog kojih je smijenjen s mjesta sportskog direktora Hajduka:

 

- Odlazim umjesto drugih. A razlozi su više puta konkretno istaknuti u mojim upozorenjima i zahtjevima za poduzimanje mjera koje nikad nisu poduzete. Nisam na to navikao u svojoj španjolskoj praksi gdje sam potpisao 22 profesionalna ugovora. Ne, ovo mi se nikad i nigdje nije dogodilo. Pročitajte raskid ugovora! Hajdukova uprava sama pismeno priznaje da jednostrano raskida ugovor sa sportskim direktorom “iz razloga za koje on nije odgovoran“, rekao je Krešić

 

 

Brbić: Krešić nema organizacijske sposobnosti, tu smo se prevarili
Predsjednik Marin Brbić reagirao je na Krešićeve izjave:     
-
Sergije Krešić je fini gospodin, čak bih rekao da mi je bilo zadovoljstvo s njim surađivati, ali iza njega nije ostao nikakav, baš nikakav pisani trag. Ni plan, ni programa rada. Ništa! On je gledao mnoge utakmice, boravio u klubu, ali mi od svega toga nismo imali baš ništa. Cijelo to vrijeme, devet mjeseci, nije rodio, nije iznjedrio ni jedan jedini papir, nijedan pisani dokument nije izašao iz njegove radionice. Meni se prigovara kako ja nisam stručan po pitanju nogometa, a ja nisam ni rekao da jesam. Znači li to da bi samo automehaničar mogao ili smio voziti mercedes, ako me razumijete... Gospodin Krešić je nesumnjivo vrhunski trener, ali očito nema organizacijske sposobnosti i tu smo se prevarili, kaže Brbić

 

Krešić o povodu zbog kojeg je smijenjen:


- Ujutro, 11. travnja ove godine, 15-tak dana prije nego sam smijenjen, poslao sam mail predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću u kojemu ga upozoravam na kritično stanje vezano za trenera i prvu momčad. Osjećam odgovornost kao sportski direktor zbog opasnosti od teških posljedica za klub. Dva mjeseca prije toga, na startu ove polusezone u 2013. oduzete su mi sve kompetencije za prvu momčad. U mailu sam naveo da se klub po pitanju nogometne struke vodi potpuno amaterski. Upozoravam ih pismeno da već dva mjeseca nemam ovlasti sportskog direktora, da mi to nikada nisu dali pismeno, da ne znam jesu li bitne stvari za budućnost kluba dogovorili mimo mene sa trenerom, da se mora misliti o idućoj sezoni i ljetnim pripremama te o transferima i kreiranju momčadi za jesen a da su me u tim poslovima spriječili. Sve sam argumentirao. Podsjetio i to da sam pismeno tražio stegovni postupak protiv trenera koji je predsjednika i mene počastio psovkama koje su već poznate javnosti. Ali ni do danas nisam dobio odgovor na ta pitanja. U kojoj ozbiljnoj tvrtki bi to prošlo nekažnjeno? Ništa se ne poduzima nego smjenjuju onoga tko je upozoravao i time samo čuvaju svoj status a ne Hajduka.  

Krešić o Krstičeviću:

 

- Iznenadio me neadekvatnom i nepotrebnom agresivnošću u komunikaciji, no kao direktor nisam htio dolijevati ulje na vatru. Mnogi mi zamjeraju što nisam sjeo na klupu. Procijenio sam da je i Krstičević izabran kao i ja po visokim kriterijima, pa da zato Hajduku ne trebaju dva trenera na klupi.  Trebalo ga je smijenitizbog onih uvreda, mi smo sportski klub, prije svega odgajamo mlade. A odgajati se ne može bez osobnog primjera. Međutim, kad se taj logični potez nije povukao u odgovarajućem trenutku, onda to nije trebalo raditi ni sada. Jer nije bilo tog rezultatskog razloga koji se navodi. Da je ugrožen plasman u Europu?! A već sutradan za novog trenera kažu da Europa nije imperativ. Kakav nonsens. Narušena hijerarhija i organizacija rada u klubu predsjednika Brbića dovode u situaciju da preskače sportskog direktora, pa se sam dogovara s trenerom o pitanjima struke što postaje glavnim generatorom problema i situacija se samo pogoršava.

 

 

 

Krešić o Brbiću:

 

- Malo-pomalo će se ispostaviti da predsjednik Brbić ne zna puno o našem poslu. Zato nas je i potjerao na kraju svu trojicu, tako da taj kao pozitivni šok bude najpozitivniji samo njemu. Pismeno sam se obratio i dr. Paladinu i odvjetniku Pavasoviću.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.