Hari Vukas: Sigurno da ova neizvjesnost oko izbora trenera utječe na igrače

Utorak, 17. veljače 2015. 16:45 Napisao/la  Ivan Jelić

 U odnosu na igrački kadar, koji sam imao na raspolaganju prije desetak dana kada smo trebali igrati protiv Rijeke, u srijedu ne mogu računati na Maglicu, Kalinića i Kouassija, kaže Vukas


Dok se čeka "bijeli dim" nad Poljudom, što bi značilo da je Hajduk dobio novog trenera, Hari Vukas kao privremeni trener vodi momčad Hajduka protiv Rijeke na Kantridi. U odgođenoj utakmici 20. kola Vukas ne može računati na ozlijeđene Mezgu i Maglicu, te na viroznog reprezentativnog čuvara mreže Kalinića.

- U odnosu na igrački kadar, koji sam imao na raspolaganju prije desetak dana kada smo trebali igrati protiv Rijeke, u srijedu ne mogu računati na Maglicu, Kalinića i Kouassija. Nije lako kada izgubite važne igrače i to pred dvoboj sa Rijekom, kaže Vukas, koji respektira protivnika:

- Imaju odličnog trenera Matjaža Keka! Ostali su bez najboljeg strijelca Kramarića, otišli su Jajalo i Kvržić, ozlijeđen je Moises, ali su doveli nekolicinu novih igrača, "našeg Bradarića", Radoševića, Alexa, Balaja, Hristova... Sigurno da će im trebati vremena da se poslože. Gledao sam njihovu utakmicu s Istrom 1961, promašili su nekoliko izglednih prilika. Rijeka je stabilan klub, Armada je uz njih, cijeli grad i regija su uz njih.

Kakav Hajduk možemo očekivati?

- Igrat ćemo napadački, nema razloga za bilo kakve kalkulacije. Mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom ishodu. Prije svega očekujem fer i korektnu utakmicu, kako na travnjaku tako i na tribinama, Jadranski derbi treba biti "fešta baluna".

Koliko neizvjesnost oko izbora novog trenera utječe na igrače?

- Sigurno da utječe, čitaju oni novine, stalno ih upozoravam da trebaju samo razmišljati o prvoj narednoj utakmici, u ovom trenutku to je Rijeka, zaključio je Vukas.