Željko Kopić: Imali smo pozitivnu atmosferu, ali se ona poljuljala i sada je moramo opet stvoriti

Petak, 11. svibnja 2018. 14:02 Napisao/la  Ivan Jelić

Da bismo to dostigli treba nam kvalitetna utakmica protiv Osijeka, kaže trener Hajduka u najavi završnice prvenstva

Željko Kopić
Željko Kopić

Rijeka i Hajduk vode borbu za drugo mjesto u nadi da Dinamo dva kola prije kraja prvenstva može potonuti do dna.

Realnije je očekivati da će Rijeka i Hajduk u zadnjem kolu na Rujevici odlučivati od drugom mjestu.

Prije toga u predzadnjem kolu Rijeka mora na gostovanje u Vinkovce, a Hajduk igra derbi kola protiv Osijeka.

- Sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica, Osijek ima kvalitetu i kontinuitet vođenja momčadi. Znamo da najbolje igraju u derbijima, svjestan sam da nas čeka zahtjevna utakmica, kaže trener Hajduka Željko Kopić.

Hajduk je dobro izgledao u zadnjoj utakmici u Puli (5:1), ali utakmice prije ne ulijevaju samopouzdanje, posebice je bilo loše na Poljudu:

-  Napravili smo puno toga da bismo protiv Istre izgledali na način kako trebamo izgledati. Ne želim ni u jednom trenutku vidjeti da se samo broje dani do kraja sezone ili samo da odigramo finale Kupa. Za mene to nije Hajduk. Imamo Osijek, pa Rijeku pa Kup, a nakon toga analizu. Svaka utakmica nosi svoje, uvijek sam govorio da nam je svaka bitna, a sad govore 'e da smo ovako ili onako'. Jednom je Slaven Bilić imao predavanje pa govorio o stvaranju specifične atmosfera koja je jako bitna. Mi smo je imali, onda se ona bila poljuljala i sad je moramo opet stvoriti prema finalu Kupa. Da bismo to dostigli treba nam kvalitetna utakmica protiv Osijeka, smatra Kopić.

 Hajduk ove sezone na Poljudu nije pobijedio Dinamo, Rijeku i  Osijek:
 
- Svaka utakmica je imala svoj kontekst, bilo ih je gdje smo dobili gol u zadnjoj minuti ili izjednačavali na isteku vremena. Da bi ekipa u derbijima bila prava treba biti posložena na svim razinama i izbalansirana po svim linijama. Sigurno je u tim utakmicama nešto nedostajalo, ali tek na kraju ćemo izanalizirati što se dogodilo. U nekim je utakmicama velik pritisak, u datom trenutku smo imali problema s ozljedama igrača, imali smo i odlaske napadača. Kad gledate da su neke ekipe zaredale s pobjedama, one uglavnom igraju blok i kontranapad. Za pravu napadačku igru treba takav profil igrača i automatizam, govori Kopić.

Hajduku treba 8.650 gledatelja da bi dosegao rekordan prosjek gledatelja u HNL-u.

- Od prvog dana ne volim nekakve velike poruke. Dva puta sam iskomunicirao s navijačima, oba puta sam znao zašto razgovaram. Kod mene nema skrivanja. Nije mi bitno koliko trajem, nego da se, dok sam ovdje, ne napravi ništa manje od maksimuma. Kad sam procijenio da je komunikacija potrebna kako bi navijači imali jasniji uvid i vjeru da će stvari ići na dobro, to sam i napravio. Navijače Hajduka ne treba pozivati, oni su tu bili uvijek, a bit će i protiv Osijeka i sve utakmice do kraja, zaključio je Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.