Radovi na Poljudu: Čelnici Hajduka razmišljaju odgoditi utakmicu protiv Rijeke

Ponedjeljak, 29. rujna 2014. 17:15 Napisao/la  Ivan Jelić

U utorak ćemo donijeti konačnu odluku, kaže predsjednik kluba Marin Brbić 

U punom su jeku radovi na postavljanju novog poljudskog travnjaka uz sve ostale prateće sadržaje (sustav za navodnjavanje, nova drenaža) i sve je izglednije da će neće biti završeni do 5. listopada, kada bi se u Splitu trebao odigrati Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke. Izvođači ulaže ogromne napore, vrijeme im nije saveznik. Čelnici kluba nisu još donijeli odluku u vezi odigravanja susreta:

- U utorak ćemo donijeti konačnu odluku, bio je odgovor predsjednika kluba Marina Brbić na naš upit gdje će se igrati Jadranski derbi.

Kako smo neslužbeno saznali, prva je opcija čelnika bijelih da pokušaju odgoditi sraz sa Rijekom za što im je potrebna suglasnost kluba sa Kantride, te potom svih ostalih prvoligaša. Druga je opcija da pokušaju zamijeniti domaćinstvo kao što u to uspjeli dogovoriti sa gradskim rivalom Splitom. Treća opcija, koja je za Splićane financijski najnepovoljnija, je da se utakmica odigra na stadionu Hrvatski vitezovi u Dugopolju, koji može primiti oko 5000 gledatelja. Hajduk ima približno toliki broj pretplatnika, pa ostali navijači ne bi mogli nazočiti susretu, a nakon pobjede u Puli u Hajduku vjeruju da na utakmicu protiv Rijeke došlo 15-20 tisuća gledatelja.

Čini se da je odgoda Jadranskog derbija jedino pravo rješenje za Hajduk u ovom trenutku, ali...