Polufinale Kupa: Indikativno je da navijači Hajduka šute nakon sramotnog poraza

Četvrtak, 17. ožujka 2016. 09:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk nikada nije bio slabiji, ali na sjeveru odavno nema transparenata Uprava, odlazi, koji su nezadovoljni navijači nosili kada se Hajduk borio za trofeje


Ranijih godina kada bi Hajduk izgubio od najljućeg protivnika Dinama na Poljudu navijači bijelih bi od bijesa porazbijali pola grada, policija je sa njima gotovo vodila ulični rat. Skupine ekstremnih navijača svoj bijes iskaljivali su na sugrađanima, terorizirali su bližu i daljnju okolicu...

Za Split je svaki poraz od modrih bio teži nego da je grad pogodio meteor! Sve bi navijači mogli podnijeti, ali da Dinamo pobijedi na Starom placu ili Poljudu, to nikada nisu mogli podnijeti.

U prvoj utakmici poluzavršnice Kupa Hrvatske aktualni prvaci lakoćom su stigli do pobjede na Poljudu, napravili su veliki korak prema plasmanu u finalu.

Od prvog sučevog zvižduka u prvih 45 minuta dominirali su modri travnjakom, Splićani gotovo pola sata nisu mogli iznijeti loptu sa svoje polovine travnjaka. Gosti su postigli dva gola, strijelci su bili Soudani i Čorić, a mogli su zabiti još 3, 4 pogodaka, domaćine je od golijade spasio sjajnim obranama čuvar mreže Lovre Kalinić.

Nije tragedija izgubiti susret od bolje momčadi, u ovom trenutku Dinamo je za Hajduk jedan drugi nogometni svijet. Dinamo je u hrvatskim okvirima Barcelona, kada je u pitanju igrački kadar. Hajduk je praktično drugoligaška momčad, Tudor, Juranović, Pejić... stigli su ljetos iz momčadi koje igraju u Drugoj ligi. Nisu oni krivci što igraju za Hajduk.

O utakmici nema razloga trošiti riječi, sve je viđeno. O nekim drugim stvarima treba govoriti kada se dobiju odgovor na nekoliko pitanje: tko je selektirao ovu momčad i tko je neiskusnom treneru dao da vodi Hajduk?

Predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević najodgovorniji su za situaciju u vezi igračkog kadra. Međutim, oni nisu autonomni u svom radu, jer za svaku odluku trebaju pitati udrugu Naš Hajduk i Torcidu. Hajduk vodi "ulica"!

Najbolnije u cijeloj priči je da više nikoga u klubu nije stid kada Hajduk izgubi od Dinama. Porazi su sastavni dio natjecanja, ali kada se izgubi na ovaj način, kada modri ponize bijele na Poljudu, čelnike kluba trebalo bi biti stid zbog svega što su učinili od kluba.

Poslije završetka susreta predsjednik Brbić ostao je sjediti u fotelji svečane lože odakle prati utakmice. Svjesni smo da mu nije lako! Brbić mora preuzeti odgovornost za sramotni poraz od Dinama, mora smijeniti Vučevića i/ili Burića ili treba otići. Obrazloženje da klub nema novaca za skupa pojačanja nije sasvim točno, Velez navodno mjesečno ima plaću od 13.000 eura!!!

Indikativno je da nakon sramotnog poraza navijači šute! Hajduk nikada nije bio slabiji, ali na sjeveru odavno nema transparenata Uprava, odlazi, koji su nezadovoljni navijači nosili kada se Hajduk borio za trofeje!

Nakon poraza od Dinama cijeli Split spavao je mirno, kao da se ništa nije dogodilo!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.