PRONAŠLI KRIVCA Hajduk zbog Andreja Plenkovića vjerojatno čeka kazna i nakon 17. kola

Srijeda, 23. studenog 2016. 17:59 Napisao/la  SC

Očito je da ni sadašnja hrvatska vlada na čelu s premijerom ne zna ili ne želi jednu udrugu građana prisiliti da poštuje Zakon o sportu, kaže glasnogovornik Torcide nakon 16. kazne u 16 kola

Nakon što odlukom disciplinskog suca HNS-a jednu utakmicu Hajduk  mora igrati pred praznom sjevernom tribinom i platiti 30.000 kuna kazne, nije se trebalo dugo čekati na odgovor iz Splita:

- U borbi protiv ovakvog HNS-a nije nas zaustavio ni Krešimir Vlajčević, pa neće ni Saša Pavličić - Bekić. Mi nećemo odustati od naše borbe, niti ćemo se mijenjati dok su odnosi u hrvatskom nogometu ovakvi kao danas. Očito je da ni sadašnja hrvatska vlada na čelu s premijerom ne zna ili ne želi jednu udrugu građana prisiliti da poštuje Zakon o sportu. Naravno da sada ta udruga građana ohrabrena podrškom hrvatske vlade i premijera nastavlja iživljavanje nad navijačima Hajduka i provocira daljnje stanje kaosa. Netko u HNS želi da na idućem derbiju Torcida budu na zapadnoj tribini Poljuda,  pa da se uz delegiranje suca po zadatku stvore svi preduvjeti da još jednom prikažu ovaj grad, ovaj klub i ove navijače kao jedini problem u hrvatskom nogometu,  kaže Damir Gruić, glasnogovornik Torcide.

U odluci o kazni piše sljedeće: "Radi se o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS iste navijačke skupine zbog čega je HNK Hajduk na svim dosadašnjim utakmicama tekućeg prvenstva novčano kažnjavan i upozoren od strane disciplinskog suca da će se u slučaju ponavljanja prekršaja primijeniti teža vrsta kazne"

Reakcija iz stožera udruge navijača, koja neizravno vodi splitski klub, ukazuje  da Hajduk u 16 utakmica nije slučajno 16. puta kažnjen zbog nesportskog pronašanja navijača.

Isto se može očekivati nakon 17. utakmice! Jedina je razlika  da će Torcida biti smještena na zapadnoj tribini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.