Igor Tudor emotivno proslavio pobjedu u derbiju gubitnika

Ponedjeljak, 13. srpnja 2020. 10:38 Napisao/la  Toni Bilić

U takvoj atmosferi na travnjak su istrčale dvije momčadi, koje su u posljednje vrijeme nizale neuspjehe, Hajduk više od Dinama

Igor Tudor emotivno proslavio pobjedu u derbiju gubitnika
Foto: www.hnkhajduk

Hajduk je zaslužio pobjedu (3:2) u najvećem hrvatskom derbiju, koji je to niz godina samo na papiru, jer Dinamo je zadnjih petnaestak godina neprikosnoveni vladar hrvatskih nogometnih travnjaka.

Iznimku je napravia Rijeka, kada je u sezoni 2016/17 osvojila dvostruku krunu i to pod vodstvom Matjaža Keka, koji bi trebao postati novi trener starog prvaka.

Da se u 34. kolu igrao samo "papirnati" derbi potvrđuje činjenica da se na maksimirskim tribinama sakupilo 1967 gledatelja!

Ima i objektivnih razloga za slabu posjetu, preporuka HZJZ u vezi epidemiološke situacije, potres je još više "naružio" ruglo od stadiona...

U takvoj atmosferi na travnjak su istrčale dvije momčadi, koje su u posljednje vrijeme nizale neuspjehe, Hajduk više od Dinama.

Splićani su ozbiljnije ušli u susret od nemotivranih domaćina, koji odrađuje preostale susrete do kraja prvenstvene utrke.

BBB-ovci su još jednom iskazali svoje nezadovoljstvo da se na klupu vratio Zoran Mamić, koji je  nepravomoćno osuđen zbog malverzacija oko "isisavanja" novca iz kluba.

Zoran je kao sportski direktor smjenio Igora Jovićevića i sebe privremeno vratio na klupu.

Očigledno da šok-terapija nije prodrmala "modre dečke", koji su dva puta vodili da bi na kraju autolgolom Theophila doživjeli poraz koji njima ništa posebno neće poremetiti.

S druge strane pobjedu Hajduka posebice je emotivno proslavio trener Igor Tudor, koji se veselio kao da je osvojio Ligu prvaka.

Ništa čudno!

U dosadašnjih šest ogleda s Mamićem, pet puta su Tudorove momčadi pognute glave napuštala travnjak, jednom je susret završio bez pobjeda.

Kada se pobijedi u derbiju, bilo na maksimrskom ili poljudskom travnjaku, pobjednik ima pravo na slavlje, pa makar sa čašom pelina u ustima.

Pobjeda u derbiju neće promijeniti situaciju u vezi Tudora.

Hajduk je pod njegovim vodstvom ostvario niz loših rezultata, prije utakmice protiv Dinama doživio je četri poraza i ostvario jednu pobjedu, nije ispunio cilj da osvoji drugo mjesto i na taj način izbori plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Za razočarane navijača pobjeda nad najljućim protivnikom je melem na ranu za sve ono što su pretrpjeli od samo početka sezona, koja je počela ispadanjem od malteških ribara, Gzira Uniteda u prvom pretkolu Europske lige.

Momčad je tada vodio Siniša Oreščanin kojega mnogi zazivaju da se vrati na klupu.

Nakon toga bijeli su ispali u Kupu od Gorice, trener je bio Damir Burić koji je zimus smjenjen iako je Hajduk usidrio na drugom mjestu na kraju prvog dijela.

Kao spasitelj doveden je Igor Tudor, koji ne da nije spasio sezonu nego je pod njegovim vodstvom momčad igrala besramno slabo.

Poslije koronakrize Tudor se toliko pogubio da na svakoj utakmici miješao početni sastav kao da je igrao "briškulu i trešetu".

Dakako da se ne smije podcijeniti pobjeda nad Dinamom, imao je Tudor pravo na emotivno slavlje kada je Theophil poslao loptu u vlastitu mrežu i posebice nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Nitko mu ne može osporiti pravo na slavlje, to što nije ostvario klupski cilj "drugi je par postola".

Osim pobjede, utakmicu su obilježila "Hajdukova dica".

Dvostruki strijelac bio je Mario Čuić, posebice je prekrasan bio njegov prvi gol, kada je ljevicom zdesna pogodio suprotni kut gola nemoćnog Livakovića.

Leon Kreković ubacio je s desne strane, kada je Theophil poslao loptu u vlastitu mrežu.

Tudor i njegovi "hajduci" ovom pobjedom ući će u povijest kluba zato jer se svaka pobjeda nad Dinamom posebno pamti, no problemi su ostali.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.