IZNENAĐENJE S POLJUDA

Jasmin Huljaj postao predsjednik Hajduka

Srijeda, 04. srpnja 2018. 15:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Huljaj zadnjih 18 godina živio u Rijeci

Jasmin Huljaj
Jasmin Huljaj Foto: www.hnkhajduk

 

Jasmin Huljaj novi je predsjednik Hajduka, čelnik splitskog kluba obratio se novinarima:

- Izuzetna mi je čast preuzeti ovu funkciju, ne samo zato što sam dijete Splita, nego i jer je to jedna od najvažnijih funkcija u državi. Ovo je nastavak moje karijere koja je bila uspješna. Osnovnu školu sam završio u Splitu, Vinko Paić Ožić na Splitu 3, nakon nje Zdravstvena srednja škola, pa Fakultet farmacije i biokemije. Zaposlio sam se u JGL-u, preselio u Rijeku, gdje živim zadnjih 18 godina. Odlučio sam se za nove izazove jer sam osjetio potrebu za nešto dalje. Kao klinac sam navijao i igrao za Hajduk u pionirskom i kadetskom pogonu. Na stadionu Lavčevića sam počeo, generacija Pralije i Marače, za mene je ovo stvarno čast i odgovorna funkcija te vjerujem da ću zaslužiti povjerenje vas i navijača, rekao je Huljaj koji se nikada nije ozbiljno bavio nogometom:

- Pratim nogomet kao svaki Hrvat možda malo i više. Škola mi je išla odlično i odlučio se za biznis koji me doveo opet do nogometa. Jedna je od mojih prednosti što sam proizvod samoga sebe. Nisam ničiji izaslanik, taj integritet ću se truditi sačuvati i u vrijeme rada u Hajduku. Ovdje postoji potreba za izradu dugoročnije strategije, to će biti jedan od prioriteta. Postoje i operativne stvari koje moramo rješavati već nakon ove presice. Mnoge su i dobre stvari započete. Prvo ću se sastati sa sportskim direktorom koji će me upoznati sa strategijom i taktikom za prijelazni period. Naš je cilj biti najbolji, ne prosječan. Želimo imati najbolje igrače, a o financijskom dijelu je prerano govoriti. Mi se mjerimo po rezultatima prve momčadi. Ako se radi dobro u bazi i Akademiji, onda će doći i rezultati. Neću donositi nagle odluke, razgovarat ću sa svima. Sa sportskim direktorom ću razgovarati, a pridružit ću se čim prije treneru i momčadi, podržati ih na pripremama i prijateljskim susretima koji slijede. Teško je davati bilo kakva obećanja prvi dan. Hajduk uvijek teži vrhunskom rezultatu. Ja ne mogu, niti želim obećavati titule. Vjerujem da će rezultati brzo doći, a ako ga nema sve je onda iupitno. Siguran sam da će rezultat doći kroz tri do pet godina. pobjeđivanje mi je u krvi, a vjerujem također sportskom direktoru, treneru i momcima u ekipi. Nekad rezultat nije samo plod vašeg rada nego i drugih okolnosti o kojima sada nećemo, kaže Huljaj koji nastavlja gajiti iste odnose prema HNS-u:

- Ja sam uvijek za dijalog i rješenja. Vjerujem da se nagomilalo dosta problema, iz medija se vidi i da ti odnosi nisu dobri. Ja sam za transparentnost, demokratičnost i ravnopravnost. Ne mislim ništa mijenjati na kratki rok, ali otvoren sam za razgovore. Moj prioritet je da se okrenemo sami sebi, jačamo sebe kao klub, tu ima posla, smatra Huljaj.

Evo i poruke navijačima:

- Neka budu strpljivi, kao i do sada. Podrška nas hrani, daje nam snagu, vjerujem da smo na dobrom putu i da će oni do prepoznati. Prvenstvo će doći, ne bih htio na prvom nastupu davati obećanja. Povjerenje i energija će roditi prije ili kasnije onim što svi želimo i očekujemo, zaključuje Huljaj.

 Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović kazao je da je predsjednik izabran na period od četiri godine, te da su za posao predsjednika konkurirala čak 103 kandidata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.