Poraz Hajduka nije iznenađenje, potvrđene slabosti u selekciji igrača

Petak, 25. rujna 2020. 15:01 Napisao/la  Toni Bilić
Poraz Hajduka nije iznenađenje, potvrđene slabosti u selekciji igrača
Foto: www.hnkhajduk

Ispadanje Hajduka od Galatasaraya u trećem pretkolu Europske lige u Istanbulu ne spada u prvorazredno iznenađenje.

Mnogi su vjerovali u čudo da Hajduk može preskočiti Galatasaray. Ispadanje iz Europe na početku kalendarske jeseni otkriva mnoge slabosti, ponajprije probleme u momčadi.

Savjetnik za struku uprave Mario Stanić i sportski direktor Ivan Kepčija doveli su petoricu igrača.

Prvo su stigli stoperi, mladi bh-reprezentativac Mujakić došao je na posudbu iz belgijskog Kortrijka, zatim su kupili bugarskog stopera, reprezentativca Dimitrova.

U dosadašnjem tijeku ljetnog prijelaznog roka doveli su još jednog bh-reprezentativca Todorovića na posudbu iz Red Bull Salzburga, grčkog napadača Diamatakosa, te najveću nogometnu nadu Sjeverne Makedonije, mladog reprezentativca Atanasova.

Od petorice gore spomenutih u najvažnoj europskoj utakmici ove sezone igrala su trojica: Mujakić, Diamantakos i Atanasov koji je ušao u samoj završnici bez ikakvog učinka.

Štoviše, Mujakić je sukrivac za drugi gol domaćina, kada ga je Marcao bez problema zaobišao na lijevoj strani kaznenog prostora i idealno uposlio samog Babela na par metara od gola Posaveca.

Što je on tamo uopće imao raditi?

To je samo još jedan dokaz da nije igrač za Hajduk.

Dvojac Dimitrov  -  Todorović cijeli susret je odgledao na klupi za pričuve!

Dobro su plaćeni da sjede na klupi!?

Stanić i Kepčija nisu treneri, koji odlučuju tko će igrati!

To ne znači da trebaju trošiti novce za igrače koji nemaju kvalitetu nositi Hajdukov dres.

Vrijeme da Stanić i Kepčija napustite svoje bogato plaćene funkcije.

Trener Vukas također nosi dio krivice za poraz, ne može ga se abolirati bez obzira što Hajduk u većem dijelu utakmice više nego dobro parirao domaćinima.

Njegov grijeh je što je iz igre u 74. minuti izvukao Jurića do tada ponajboljeg igrača bijelih, i uveo Nejašmića koji je glavni krivac za vodeći gol turske momčadi.

Samo koju minutu po ulasku na teren izgubio je loptu oko centra što su domaćini znalački iskoristili i pretvorili u zgoditak koji je u konačnici prelomio utakmicu.

Posebna priča je najskuplji hajdukovac, kapetan Mijo Caktaš koji se prije utakmice u jednoj dnevnoj tiskovini požalio da je na udaru navijača kada ne igra dobro.

I treba biti!

On je kapetan Hajduka, što mu treba biti stalno na umu!

U drugom dijelu propustio je dvije gotovo stopostne prilike, mogao je momčad odvesti do nove pobjede. Nažalost, nije!

Tijekom cijelog susreta ništa nije uradio!

Puno je bilo igrača koji nisu ništa nisu učinili, Jradi, Jairo, Gyurcso... nemaju kvalitetu za igranje europskih utakmica.

Mnogo je problema vezane uz struku, Stanić i Kepčija su najveći krivci za takvo stanje, njihov odlazak je neminovnost.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.