Policija u Gabeli privela 60 pripadnika Torcide, Hajduk osudio svaki oblik nasilja i huliganizma

Petak, 16. siječnja 2015. 21:02 Napisao/la  SC

Najveći broj preostalih navijača ispraćen je prema granici, gdje ih je preuzela hrvatska policija

Policija je priopćila da je 60 pripadnika Torcide uhićeno u petak u neredima u mjestu Gabeli kod Čapljine, neposredno prije nogometnog susreta Hajduka i GOŠK-a. Najveći broj preostalih navijača ispraćen je prema granici, gdje ih je preuzela hrvatska policija. Pripadnike policije oko podneva napali su huligani koji su koristili kamenje, betonske blokove i druge predmete. Nakon što su se snagama reda priključili pripadnici specijalne policije iz Mostara, huligani su se razbježali. Specijalci su uhitili 60 pripadnika Torcide, koji su se razbježali po mjestu Gabeli.

Do izgreda je došlo neposredno prije početka memorijalnog turnira, kada pripadnici Torcide koji su stigli iz Splita nisu htjeli platiti ulaznice. Nakon naguravanja, kamenjem su zasuli pripadnike temeljne i specijalne policije te su rušili ogradu oko stadiona. U izgredima su ozlijeđena četvorica pripadnika policije, te jedan navijač Hajduka. Uništeno je više osobnih automobila te jedno vatrogasno vozilo.

Hajduk se oglasio službenim stavom:

Hajduk se ograđuje i osuđuje svaki oblik nasilja i huliganizma. Ružni događaji koji su se danas odvijali neposredno uz stadion Podavala u Gabeli uoči i tijekom prijateljske utakmice GOŠK - Hajduk sramota su za sve one koji su ih uzrokovali. Takvi pojedinci nisu i ne smiju se nazivati navijačima, a mjesto im je daleko od svakog sportskog borilišta. Žao nam je što se ti huligani skrivaju među najvećim dijelom korektnih navijača, čime nanose golemu štetu i njima ali i svima nama koji nogomet doživljavamo isključivo kao sportsko natjecanje. Sportske arene moraju biti mjesta nulte tolerancije prema svakom nasilju, a HNK Hajduk će se boriti za prava najvećeg dijela navijača ali osuđivati svaki oblik huliganizma, naglašavaju u Hajduku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.