ZORAN VULIĆ

Što ima u Hajduku, nema ni u Bangladešu

Petak, 11. rujna 2020. 22:07 Napisao/la  SC

Diamantakos i Todorović su pojačanja

Zoran Vulić
Zoran Vulić

SPORTKLUB: Prebacimo se malo na Hajduk, na ono o čemu puno znate. Kako komentirate čak 30 promjena trenera od posljednjeg puta kada su osvojili naslov i općenito stanje današnje momčadi?

VULIĆ: Nema stabilnosti u Hajduku posljednjih desetak godina, previše promjena trenera nikako nije dobro. Svidjelo mi se što Tudor radi, uvodi dosta mladih igrača u prvu momčadi i šteta što je otišao, ali dobio je ponudu kakva se ne odbija. Drago mi je da Vukas nastavlja taj put, volio bi da svi stanemo iza njega jer bez kontinuiteta nema uspjeha. Mora se i ulagati u momčad, ući u taj rizik, dovesti prave igrače kako bi se Hajduk borio za naslov. U ovom trenutku Hajduku treba pomoć igrača sa strane da bi pomogli našim mladim igračima. Dovodit pojačanja, ne prinove jer samo pojačanja mogu Hajduk vratiti u borbu za sami vrh. Pravi primjer je Niko Kranjčar koji je iz Dinama došao kao pravo pojačanje, dečko koji zna što radi i Hajduku je donio naslov. Čini mi se da su nova pojačanja Diamantakos i Todorović vrlo dobri, pogotovo Diamantakos koji je gol igrač i vjerujem da oni mogu biti pojačanja za Hajduk.

SPORTKLUB: Može li Hajduk kao Dinamo dovoditi talentirane igrače iz okolice Splita kao što to radi Dinamo sa Zagrebom iz okolice Splita?

VULIĆ: Moramo im čestitati na tome, u Zagrebu valjda svaka ulica ima drugoligaša. To je ono čemu Hajduk treba stremiti, mi imamo puno talentirane djece, to je neupitno, ali treba ih pretvoriti u prave igrače.

SPORTKLUB: Kada ste bili trener posljednji put, u momčad ste uveli tada juniora Domagoja Bradarića za kojeg su govorili da nije ni za drugu momčad, kamoli za prvu. Sada igra u Lilleu i kuca na vrata A reprezentacije, kako to komentirate?

VULIĆ: Procijenio sam pored tri strana beka da je bolje staviti dijete od 18. Sada se vidi jesam li pogodio s tim ili ne, ali teško mi je shvatiti da treneru prve momčadi Hajduka u to doba kad sam bio trener ne daju juniora u prvu momčad. Toga nema u Bangladešu, s dužnim poštovanjem. Meni nisu dali igrača iz druge momčadi, htio sam Vuškovića koji je sada lider obrane, zamislite da sada Mamiću Goce Sedloski ne da igrača, to me strašno pogodilo.
 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.