Ozbiljna momčad ne smije primiti onakav pogodak u sudačkoj nadoknadi

Nedjelja, 06. prosinca 2015. 15:21 Napisao/la  Ivan Jelić

Burić je još jednom pokazao nezrelost u trenucima kada je njegova momčad trebala utakmicu privesti kraju. I jedan bod za Hajduk bi bio veliki uspjeh 


Kada izgubite utakmicu što ono dobro što se napravili tijekom cijele utakmice "pada u vodu". Pamti se samo konačan rezultat! Upravo to dogodilo se Hajduku u derbiju protiv Dinama, koji je odigran u Maksimiru.

Splićani su bili bolji u svim segmentima igre tijekom cijelog susreta osim u onom najvažnijem: u golovima! Primili su bijeli dva naivna gola, posebno je bolan bio drugi zgoditak koji je postigao Soudani nekoliko sekundi prije posljednjeg sučevog zvižduka. Ozbiljna momčad, a tako trener Damir Burić stalno predstavlja svoju ekipu, naprosto ne smije primiti takav gol.

Hajdukov strateg odlično je posložio igrače na travnjaku, taktički je nadmudrio kolegu na drugoj strani Zorana Mamića. Izgledalo je kao da se Hajduk u srijedu odmarao, a ne Dinamo koji je kup-utakmicu s Interom iz Zaprešića odgodio za veljaču. Sušić, Bencun, te posebice Vlašić, promašili su stopostotne prilike. Točnije, vratar domaćina Eduardo uspio je na sretan i spretan način zaustaviti njihove udarce.

Burić je još jednom pokazao nezrelost u trenucima kada je njegova momčad trebala utakmicu privesti kraju. I jedan bod za Hajduk bi bio veliki uspjeh iako su se "dinamovci" svojom igrom nudili gostima.

Između ostalog, Burić bi trebao pojasniti što mu je trebala tridesetak sekundi prije kraja susreta zamjena Bencun/Maloku. Lopta je otišla u aut, Pinto se spremao ubaciti je u igru, no četvrti sudac najavio je zamjenu. Bencun je izašao, Maloku je ušao na travnjak. Izmjenom je trener Burić modrima osigurao još tridesetak sekundi igre i dovoljno vremena da zauzmu svoje pozicije u kaznenom prostoru Hajduka.

Soudanijev pogodak plod je nespretne reakcije Hajdukovih igrača i nerazumne odluke Burića da mijenja igrača kada za to nije imao nikakav pravi razlog. I zbog čega je iz igre izvukao Sušića, jedinog igrača koji je mogao zadržati loptu i ukrasti vrijeme.

Iz tabora Hajduka bilo je povike na suđenje Ante Vučemilovića-Šimunovića. Drugi žuti karton Jeffersonu prestrogo je dosuđen. Međutim, glavni arbitar najmanji je krivac što je Hajduk poražen napustio maksimirski travnjak. Hajdukovci su najveći krivci za poraz!

Hajduk je Dinama "ubio igrom", ne sjećamo kada su bijeli u Maksimiru bili toliko dominantniji od modrih. Što im to vrijedi kada su domaćini dva puta zatresli mrežu Kalinića, a gosti samo jednom nadmudrili Eduarda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.