Državno odvjetništvo istražuje pokušaj namještanja utakmice Hajduk II - Šibenik

Četvrtak, 24. listopada 2019. 12:38 Napisao/la  SC

Krešimir Gojun optužio sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da pomogne Šibeniku u borbi za plasman u prvu ligu

Krešimir Gojun
Krešimir Gojun

 

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu provodi istragu zbog pokušaja namještanja utakmice Hajduk II - Šibenik odigrane 5. svibnja ove godine, piše Slobodna Dalmacija.

Istraga je počela nakon što je bivši šef Hajdukove akademije, Krešimir Gojun, dobio izvanredni otkaz nakon što je iznio teške optužbe.

Gojun je optužio sportskog direktora Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da pomogne Šibeniku u borbi za plasman u prvu ligu.

U praksi, momčad Hajduka II trebala je pustiti utakmicu Šibeniku.

Uprava i Nadzorni odbor brzo su reagirali, demantirali su nečasne radnje, Gojun je dobio izvaredni otkaz.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Odjel gospodarskog kriminaliteta splitske Policijske uprave obavio je informativne razgovore s Gojunom, Bjelanovićem, tadašnjim koordinatorom skautske službe Marijom Brkljačom i trenerom druge momčadi Marijom Despotovićem.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu uskoro treba odlučiti ima li u istrazi elemenata kaznenog djela.

Bivši trener prve momčadi Siniša Oreščanin javno je podržao Gojuna nakon što je dobio otkaz.

Uskoro je otkaz dobio i Oreščanin.

Inače, Hajduk II pobijedio (2:0) je Šibenik u utakmici 23. kola Druge HNL prošle sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.