GLAVNA SKUPŠTINA HAJDUKA

Akulimirani klupski dug iznosi 127 milijuna kuna

Subota, 27. srpnja 2013. 15:04 Napisao/la  SC

 Nažalost, puno više su se smanjili prihodi nego rashodi, kaže predsjednica NO-a Branka Ramljak

Marin Brbić, predsjednik Hajduka, podnio je godišnje financijsko izvješće na Glavnoj skupštini kluba održanoj u subotu. Najvažnije se svodi na sljedeće:

 

- Ukupno smo dužni 86 milijuna kuna, a naša potraživanja, računajući i transfer odAnasa Sharbinija iznose 25 milijuna kuna. Kad to oduzmemo, znači u trenutku naplate naše su obveze 60,8 milijuna kuna, gdje se nalazi i 18,7 milijuna kuna rezerviranih sredstava za sudske sporove. Dakle, kad to zbojimo i oduzmemo, ne računajući kredit od 30 milijuna kuna Privredne i Hypo banke, Hajduk je dužan 12,1 milijun kuna!

 

U prvih šest mjeseci rada u tekućoj godini, poslovanje Hajduka je sljedeće:

 

- Imamo 33 milijuna kuna prihoda u odnosu na 13 milijuna prošle godine. Porast bilježimo zbog prodajeRadoševića u Napoli, no bilježimo i trostruko veći porast prihoda (2,1 mil. kuna) od ulaznica, a to je zbog utakmice s Dinamom, polufinala i finala Kupa. Sponzorstva su na razini prošle s tim da već sad imamo nekoliko ostvarenih sponzorstava, pa će se do konca godine ta brojka povećati, TV prava su isto na razini prošlogodišnjih dok smo ostvarili komercijalni prihod od 2,1 milijun kuna, gotovo duplo više no prošle godine, rekao je Brbić.

 

O smanjenju troškova predsjednik kaže sljedeće:

 

-  Broj zaposlenika smanjen je na 42, trošak za njih smanjen je za 2,7 milijuna kuna. Nadalje, mjesečni iznos plaća smanjen je sa 3,4 na 2,2 milijuna kuna. Igračima je isplaćeno milijun kuna manje, trenerima 74 tisuće kuna manje, Radnoj zajednici 175 tisuća kuna manje. Smanjeni su i rashodi nagodbom s bivšim djelatnicima kluba u cilju izbjegavanja sudskih sporova. Obveze prema igračima ranije su iznosile iznosile 25,8 milijuna kuna, danas je ta brojka svedena u okvir 2,5 milijuna. Situacija je znatno bolja i pokušavamo igrače plaćati na vrijeme. Bivši igrači, koji nisu igrali zadnjih godinu dana, a morali smo ih isplatiti na ime prošlih angažmana, koštali su nas 13 milijuna kuna, poručio je Brbić.

 

 

Izvješće Nadzornog odbora o stanju iz 2012. godine glasi:

 

- Klub je u gubitku, danas je taj akumulirani gubitak na razini 127 milijuna kuna, što je više nego dvije godine ranije. Kako to? U prošloj godini došlo je do smanjenja troškova, ali su se ujedno smanjili i prihodi. Nažalost, puno više su se smanjili prihodi nego rashodi. Treba racionalizirati poslovanje, NO i dalje će pratiti ostvarivanje ciljeva, tražiti strogo poštivanje pravila poslovanja kluba, istaknula je predsjednica NO-a Branka Ramljak.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.