ŽELJE MARIJANA PUŠNIKA

Volio bih biti uspješniji od Matjaža Keka

Četvrtak, 02. lipnja 2016. 13:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Nisam navijao za Hajduk, ali od danas navijam. Nisam došao kao navijač nego kao profesionalac, naglašava Pušnik


Marijan Pušnik predstavljen je na Poljudu kao novi trener Hajduka:

- Bit ću kratak, donio sam na press konferenciju cvijet koji mi je dao Mario Tomljanović, moj budući suradnik kao znak mira i prijateljstva. Hajduk je veliki klub, možda trenutno nije u najboljoj situaciji, ali s novim timom koji ću oformiti, nadam se da ćemo postizati uspjehe. Uložit ću puno rada, poštenja, čistog obraza dolazim i radit ću za bolji Hajduk. Mislim da Hajduk ima odlične igrače i odličnu mladost. Ja jesam skijaš i skijaški učitelj, kao i učitelj plivanja, košarke i tenisa, ali nogometni sam trener. Moj kolega Kek je trener Rijeke, pratio sam što se događa u Hrvatskoj. Znam momčad vrlo dobro, iskusan sam dovoljno da kažem da nema loših igrača. Igrači sa strane moraju biti bolji. To ne znači da se nije dobro radilo, upotrebit ću onu staru izreku Luke Kaliterne 'jednom takni, drugom makni'. Kazao sam već imena pojačanja Upravi kluba, analize sam napravio. Ne vidim s te strane puno problema, najveći je zadataka za NO i Upravu da omogući uvjete za dobar rad... Hajduk treba biti u samom vrhu, tražimo više bodova nego prošle sezone, da se igra u Europi, te da se osvoji Kup. Ciljevi su najviši i fer dogovoreni s Upravom. Bit je u tome da poznajem sredinu, bio sam na Hajdukovim utakmicama, znam kako igraju, gledao sam skoro sve derbije, zatim i utakmice s Rijekom. Poznajem i Lokomotivu. S Kekom sam dobar prijatelj, generacija smo, izdanak smo iste škole, ali smo išli različitim putem. Volio bih biti jednako ili uspješniji od njega. Bit će vatre na terenu. Puno sam učio i od Ivića, Špace, koji je bio trener u Sloveniji, gledao sam njegove treninge. Ivića sam često kupio u Zagrebu, vozio ga na seminare u Sloveniju. Sigurno volim dati gol više od protivnika, pobjeđivati sa 4:3, kazao je Pušnik.

O igračkom kadru Pušnik kaže sljedeće:

- Mislim da Vlašić može doseći transfer od 6 milijuna eura. Međutim preveliki je utjecaj bio menadžera, fizioterapeuta, dodatnih doktora sa strane. Neke stvari će se drastično promijeniti. Struka je u klubu, super radi i igrači imaju sve potrebno u klubu. Puno igrača odlazi k privatnim trenerima, toga više neće biti. Za svaku sam pametnu glavu, ali zna se tko je šef, to je HNK Hajduk. Igrači imaju ugovore, nisam došao da režem, nego da radim. Neki igrači će otići, neki će se prodati, a neke ćemo igrače probati dovesti. Bodovni zaostatak je bio prevelik ove sezone, tu možemo napraviti pomak. Nije red da sada govorim o imenima, pokušat ćemo svima dati šansu. Nema mladih, postoje samo dobri i loši, oni koje će donijeti gol, obranu, koji će osvajati bodove. Ne smijemo gledati na igrače samo na kao one koje su prodajni artikl, kaže Pušnik.

Novi trener nema emotivni naboj navijača:

- Nisam navijao za Hajduk, ali od danas navijam. Nisam došao kao navijač nego kao profesionalac. Bilo bi ludo reći da sam navijao za one Japance kad sam ih preuzeo. Za koga sam navijao u bivšoj Jugoslaviji? Pa eto, mogu reći da nisam navijao za Hajduk, ali da od danas navijam, naglašava Pušnik.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.