NEOBIČAN SLUČAJ

Hajduk blokirao račune Ivici Mornaru zbog duga

Srijeda, 24. travnja 2013. 17:07 Napisao/la  SC

Agencija je pokrenula i dobila sudski proces da bi naplatila potraživanja, a Mornar je morao vratiti 250.000 USD

Hajduk je blokirao bankove račune Ivici Mornaru! Bivši igrač mora Hajduku vratiti 250.000 USD, koliko mu je klub isplatio prije sedam godina. Svi Mornarevi računi u Hrvatskoj su blokirani, što se će od 1. srpnja dogoditi i njegovi računima u inozemstvu. Hajduk se s hrvatskih računa nije uspio naplatiti.

 

Blokadu računa potpisao je predsjednik Hajduka Marin Brbić po službenoj dužnosti nakon što se klub nije uspio dogovoriti s Mornarom. Da Brbić nije pokrenuo blokadu, predsjednik bi bio optužen da je oštetio Hajduk.

 

Slučaj je neobičan po mnogo čemu. Riječ je o iznosu koji je Mornaru isplaćen 2006. godine, a izravno je povezan s aferom oko prodaje Mornara i Mirsada Hibića 1996. godine u Sevillu. Obojica su podani za 2,4 mil. USD, polovica iznosa trebala je pripasti menadžerskoj agenciji AFISA. Agencija je pokrenula i dobila sudski proces da bi naplatila potraživanja, a Mornar je morao vratiti 250.000 USD u slučaju da Španjolci dobiju spor.

 

Hajduk je svoj dug prema AFISA-i podmirio, Mornar prema Hajduku nije, ali hoće. Pravda je u slučaju Hajdukovih dugova i potraživanja uvijek spora.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.