Nemoćni Hajduk ispao praktično bez borbe, Burić nije htio riskirati ni u uzvratu

Petak, 28. kolovoza 2015. 10:45 Napisao/la  Ivan Jelić

Damir Burić treba shvatiti da Hajduk u svakoj utakmici na Poljudu mora igrati napadački, trener je najveći krivac što se Hajduk nije plasirao u Europsku ligu


Hajduk se još jednom nije uspio plasirati u Europsku ligu. Prošle godine od njih je u play-offu bio bolji ukrajinski Dnjipro, koji je u finalu Europske lige izgubio od Seville. Ovoga puta u dvije utakmice češki predstavnik Slovan Liberec pobijedio je Hajduka dvaput istim rezultatom 1:0!

Nakon poraza u Liberecu navijači i svi u klubu, počevši od predsjednika Brbića pa nadolje, vjerovali su da su Burićevi momci spremni nadoknaditi minimalni zaostatak. Nažalost, igrači Hajduka nisu u toj nakani uspjeli, štoviše, poraženi su pred prepunim tribinama. Imali su igrači fantastičnu podršku Torcide i ostalih navijača, koji zaslužuju čistu desetku za navijanje i ponašanje. Niti jedna jedina bengalka nije zapaljenja. Svaka čast!

Od prve minute uzvratne utakmice Slovan je kontrolirao situaciju na terenu. Hajduk je djelovao nemoćno, neorganizirano i bezidejno iako su navijači očekivali da će od prvog sučevog zvižduka igrači krenuti agresivno uz podršku s tribina. Bolju igru Česi su materijalizirali u 23. minuti, kada je Šural zatresao mrežu Kalinića. Hajduk tijekom cijele utakmice nije stvorio ni jednu izglednu priliku, uputio je samo jedan udarac u okvir vratiju.

Na presici poslije susreta trener Damir Burić kazao je da su namjerno prvi dio susreta prepustili inicijativu gostima. Kakva taktička ludost! Na upit kolika je njegova odgovornost za neuspjeh uzvratio je protupitanjem:

- Zar vi mislite da je ovo dokle smo došli neuspjeh!?

Pa naravno da je neuspjeh, u svakom pogledu! Ponajprije u financijskom! Da se Hajduk plasirao u grupnu fazu zaradio bi 2,4 milijuna eura, od prodanih ulaznica samo na ovoj utakmici inkasirao je cca. 4,5 milijuna kuna. Plasman u jednu od skupina omogućio bi mu još najmanje 3 europske utakmice do zime, pune tribine i moguću zaradu za svaki osvojeni bod (200.000 eura). Tome treba dodati zaradu od marketinga i najvažnije, cijena igrača na tržištu višestruko bi skočila. Teško je točno odrediti financijski gubitak, ali nema dileme da je ovo veliki neuspjeh bez obzira što misli Hajdukov starteg.

Burić je stručnjak bez iskustva, nikada nije samostalno vodio momčad što se vidi od njegove prve utakmice na klupi bijelih. Godinama je bio pomoćnik u nekolicini njemačkoh klubova, što mu je u ovom trenutku veliki hendikep. Momčad Hajduka ne igra dobro i ono što je možda najvažnije, Burić je trener koji ne voli riskirati.

Niti u uzvratnoj utakmici protiv Slovana trener Burić nije želio riskirati, čekao je da gol "padne sa neba"! Burić treba shvatiti da Hajduk u svakoj utakmici na Poljudu mora igrati napadački, trener je najveći krivac što se Hajduk nije plasirao u Europsku ligu.

Europske utakmice razotkriju kvalitetu svakog igrača, utakmica sa Slovanom na Poljudu razotkrila je da mnogi igrači Hajduka nemaju kvalitetu za ovakve utakmice. Tužno je bilo vidjeti nemoćnog Tudora, Nižića, posebice Jeffersona i Milića...

Zapravo, tužno je bilo gledati nemoć cijele momčadi na čelu sa trenerom Burićem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.