Narodni klub: Udruga Naš Hajduk potpisala ugovor, koji navijačima jamči većinski paket

Utorak, 26. siječnja 2016. 16:49 Napisao/la  SC

Ovim ugovorom g. Tomislav Mamić u ime tvrtke koju zastupa obvezao se da neće, bilo osobno, bilo preko povezanih društava ili trećih osoba steći udio u vlasništvu nad HNK Hajduk Split š.d.d. veći od 50%, stoji u priopćenju

Udruga Naš Hajduk i tvrtka Tommy na Poljudu su potpisali ugovor kojim se reguliraju vlasnički odnosi. Iz Našeg Hajduka su poslali priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti...

Predstavnici tvrtke Tommy danas su potpisom ugovora podržali projekt Naš Hajduk kojim se među članovima omogućavaju demokratski izbori za predstavnike u Nadzornom odboru i pokreće stjecanje većinskog paketa dionica Hajduka od strane navijača.

Ovim ugovorom g. Tomislav Mamić u ime tvrtke koju zastupa obvezao se da neće, bilo osobno, bilo preko povezanih društava ili trećih osoba steći udio u vlasništvu nad HNK Hajduk Split š.d.d. veći od 50% te se obvezao da u slučaju dokapitalizacije u istoj može zadržati isti udio koji je imao prije dokapitalizacije.

Također, usuglašeno je i da u slučaju prodaje dionica udruga Naš Hajduk ima pravo prvokupa te će udruga Naš Hajduk predlagati najmanje 65% članova NO-a provedbom izbora.

Navijači su najveći jamac uspjeha, što je vrlo konkretno dokazano spašavanjem Hajduka u proteklih pet godina, a to je prepoznala i tvrtka Tommy čiji se predstavnik vratio u Nadzorni odbor te je danas podržala projekt narodnog kluba.

Vjerujemo da se potpisivanjem ovog ugovora otvaraju nove mogućnosti za ostvarenje tog projekta, odnosno stjecanja većinskog vlasništva od strane članova i navijača, te pozdravljamo namjere tvrtke Tommy da ovim potezom pokaže društvenu odgovornost. Današnjim potpisom ugovora Udruga je dobila snažnog partnera u ovom procesu.

Od početka ove godine, kada je objavljeno da se navijači Hajduka putem udruge Naš Hajduk uključuju u prikupljanje sredstava za stjecanje dionica kluba, u Hajduk se učlanilo više od 11 tisuća članova, što je direktna potvrda podrške ovom projektu.

Osim daljnjeg omasovljenja članstva, udruga Naš Hajduk u skoroj budućnosti će predstaviti dodatne akcije prikupljanja sredstava kojima će navijači steći većinsko vlasništvo i tako osigurati da Hajduk zauvijek ostane u rukama onih zbog kojih postoji i koji ga bezrezervno i bez interesa uvijek vole, stoji u priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.