NAPAD HAJDUKA PREDVODE

Grk, Mađar, Brazilac i Turčin

Subota, 10. listopada 2020. 10:42 Napisao/la  Toni Bilić

Samo Mijo Caktaš poniknuo u domaćoj školi

Turčin Nayir stigao iz Bešiktaša
Turčin Nayir stigao iz Bešiktaša

Savjetnik za struku uprave Mario Stanić i sportski direktor Ivan Kepčija na svojem prvom predstavljanju medijima najavili su da će priliku dobivati mladi igrači, "bili tići", dok će stranci koje budu dovodili biti puno bolji od domaćih igrača.

Vrlo brzo su sami sebe demantirali, zimus su doveli dva stopera, bugarskog reprezentativca Kristina Dimitrova i mladog reprezentativce BIH–a Nihad Mujakića, koji ne da nisu pokazali da su bolji od Marija Vuškovića nego su za klasu slabiji od njega.

Usput, Vušković ima više godina nego nastupa za prvu momčad, do sada je skupio 13 nastupa i zabio jedan pogodak.

U vrijeme grčevitog spašavanja od smjene sada već bivšeg trenera Igora Tudora, Mario Stanić je hvalio Tudorov rad, kazavši da je afirmirao niz mladih igrača, Blagaića, Brnića, Krekovića, Tahiraja...

Evo presjeka njihovih karijera prema relevantim pokazateljima.

Blagaić je otišao na posudbu u Olimpiju, za "zmajčeke" je do reprezentativne pauze upisao 5 nastupa, na travnjaku je proveo 109 minuta, nije odigraon niti jednu cijelu utakmicu.

Novi trener Hari Vukas u drugu momčad vratio je Brnića i Tahiraja, obojica su kod Tudora imali pristojnu minutažu, što posebno vrijedi za Tahiraja koji je gotovo bio nezamjenjiv na lijevom beku.

Delić se iz Istre 1961, gdje je prošle godine bio na posudbi, preselio u Varaždin, sakupio je 8 nastupa, na trvanjaku proveo 319 minuta, zabio je jedan gol, nije odigrao niti jednu cijelu utakmicu.

Ofenzivni veznjak Skorup je Hajdukov dres zamijenio dresom Varažina kao posuđeni igrač, Bajić je otišao na posudbu u Senicu iz Kopra.

Kod kuće su ostali napadač Kreković, stoper Radić, ofenzivni vezni Čuić, te povratnik sa posudbe iz Varažina Teklić...

Oni nisu u prvom planu trenera Vukasa.

U početnoj postavi samo je kapetan Caktaš poniknuo u domaćoj školi nogometa iako je nogometnu abecedu naučio u rodnom Dugopolju.

Jedini pravi izdanak Hajdukove škole Luka Kaliterna za sada je samo U-21 reprezentativac Nejašmić, koji se kod Tudora nije naigrao.

Igra nešto malo više pod Vukasom, ali bez značajnijeg učinka.

Novo ime na Poljudu je 27-godišnji turski napadač Umut Nayir, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Bešiktaša.

Tako će u vrhu napada igrati Grk Diamantakos, Mađar Gyurcso, Brazilac Jairo, Turčin Nayir...

Gdje su nestali "bili tići"?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.