Ne pamti se da je Hajduk ikada u novu sezonu krenuo bez predsjednika

Nedjelja, 09. kolovoza 2020. 20:07 Napisao/la  Toni Bilić

Umjesto očekivanog razlaza s trenerom Igor Tudorom i njegovim suradnicima, šestorica "mudraca" u Nadzornom odboru dali su povjerenje aktualnom stručnom stožeru

Marin Brbić i Benjamin Perasović, bivši predsjednik kluba i sadašnji predsjednik NO-a
Marin Brbić i Benjamin Perasović, bivši predsjednik kluba i sadašnji predsjednik NO-a

U subotu je trener Igor Tudor podijelio igrački kadar na dvije momčadi, koja su odmjerile snage s Hajdukom II.

Igralo se 2 x 70 minuta, prva dio igrao se na glavnom, drugi na pomoćnom travnjaku.

Prva ili početna jedanestorica izgledala je ovako: Posavec, Tahiraj (od 30. Jakoliš), Dimitrov, Mujakić, Čolina, Jurić, Čuić, Jradi, Caktaš, Eduok (od 32. Gyurcso), Kreković.

U drugom dijelu, priliku su dobili Ljubić, Jakoliš, Vušković, Radić, Dolček, Nejašmić, Pršir, Gyurcso, Blagaić, Jairo, Diamantakos.

Čini se da bi početna jedanaestorica mogla uz neke izmjene, Jairo umjesto Krekovića, istrčati na poljudskoj ljepotici na premijeri nove sezone u ogledu s Istrom 1961, koja se još jednom kroz dvije dodatne kvalifikacijske utakmice spasila od prvoligaškog ispadanja.

U odnosu na momčad koja je na startu četvrtog kruna minulog prvenstva pobijedila Puljane na stadionu Aldo Drosina golom Caktaša, Tudor ne može računati na otišle Hamzu i Juranovića.

Zbog crvenog kartona pravo nastupa nema mladi stoper Vušković, te grčki napadač Diamantakos koji se je iz St. Paulija sa sobom donio kaznu od dvije utakmice zabrane igranja zbog crvenog kartona koji je zaradio na kup utakmici.

Za Hajduk je dvoboj s Istrom 1961 itekako važan, posebice nakon loših igara u drugom dijelu prvenstva, a posebice nakon pauze uvjetovane koronavirusa, kada su od 9 odigranih utakmica, 4 puta slavili doživjeli čak 5 poraza.

Pod Tudorovim Splićani su u 17 utakmica ostvarili 8 pobjeda i 8 poraza.

U povijesti nikada lošiji rezultati!

U drugom dijelu prvenstva koji je zbog koronavirusa bio prekinut, hajdukovci su se pošteno izblamirali, na kraju su osvojili peto mjesto.

Umjesto očekivanog razlaza s trenerom Tudorom i njegovim suradnicima, savjetnikom za struku predsjednika uprave Marijom Stanićem i sportskim direktorom Ivanom Kepčijom, šestorica "mudraca" u Nadzornom odboru odlučili su pružiti povjerenje aktualnom stručnom stožeru.

Koliko će se njihov pomalo neočekivan potez pokazati kao ispravan vrlo brzo će vrijeme pokazati.

Ne pamti se da je Hajduk ikada u novu sezonu krenuo bez predsjednika!

Nakon što je sada već bivši predsjednik Marin Brbić donio konačnu odluku da neće više biti čelnik kluba, dopredsjednik NO-a naglasio je da postoji B varijanta.

Ne da NO nema B, nego nema niti Ž varijantu!

Tko zna, možda čekaju da im headhunting agencija pronađe predsjednika kao što ga je pronašla prijašnjem NO-u, kada su doveli Jasmina Huljaja poslije smjene Ivana Kosa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.