Nadzorni odbor mora opravdati smjenu, Marijana Bošnjak dovedena da pronađe pogreške Marina Brbića

Nedjelja, 10. travnja 2016. 18:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Umjesto obračuna s Brbićem predsjednik NO-a Slaven Marasović i njegova ekipa trebaju se pozabaviti sportskom segmentom kluba

 

Tko je Marijana Bošnjak? Bilo je pitanje koje se poput munje proširilo među navijačima Hajduka i svima onima koje vole klub sa Poljuda.

Odlukom okrnjenog Nadzornog odbora Marijana Bošnjak izabrana je za privremenu predsjednicu Uprave Kluba. Tako je Hajduk prvi puta u svojoj 105 dugoj povijesti dobio prvu predsjednicu kluba. Za sada kao privremeno rješenje, ali tko zna?! Možda se i ona prijavi na javni natječaj za mjesto prvog čovjeka kluba.

Marijana Bošnjak do sada je obnaša funkciju upraviteljice Kinematografa Osijeka, koji se nalazi pred stečajem, njen izbor za predsjednicu Uprave Hajduka iznenađujuća je odluka NO-a.

- Brbić nije smijenjen zbog sportskog rezultata već zbog naše želje za iskorakom u upravljanju kluba, kazao je nakon smijene Brbića novi predsjednik NO-a Slaven Marasović, koji je na toj dužnosti zamijenio Ljubu Pavasovića-Viskovića, koji je podnio neopozivu ostavku na mjestu predsjednika NO.

Nova predsjednica u svom prvom obraćanju javnosti medijima je između ostalog kazala:

- U ovom projektu trebalo bi napraviti objektivnu i neovisnu ekonomsku analizu stanja procjenu zatečenih rezultata, koji bi trebali nadalje poslužiti kao startna pozicija predsjedniku uprave odabranom javnim natječajem za kreiranje strategije. U nogomet se ne razumijem, riječi su prve predsjednice u povijesti Hajduka.

U svojoj prvoj rečenici sve je kazala! Jasno je stavila do znanja da će dobro pročešljati financijsko poslovanje bivšeg predsjednika Uprave Marina Brbića, što se može iščitati iz izjave predsjednika NO-a Slaven Marasovića.

Članovi Nadzornog odbora koji su smijenili Brbića, njih petorica Marasović, Šalinović, Krnić, Santini i Marinov, preuzeli su veliku odgovornost za Brbićevu smjenu i odluku moraju opravdati revizijskim izvješćem.

Prema svim dostupnim pokazateljima Brbić je dobro vodio klupsko poslovanje, danas su Hajdukovi dugovi praktično zanemarivi. Mirjana Bošnjak dovedena je da pronađe Brbićeve pogreške!

Novu predsjednicu treba pustiti da u miru odradi svoju zadaću na najbolji mogući način. Kolika će biti korist od dubinske analize poslovanja tek će se vidjeti. Hajduk je trgovačko društvo i tako treba poslovati. Međutim, Hajduk je prije svega nogometni klub gdje vrijede drugačija pravila poslovanja.

Predsjednik NO-a Marasović i društvo imaju puno važnijeg posla o revizije poslovanja, već su trebali početi pripremati igrački kadar za novu sezonu. Ovako se čini da je za bijele već nova sezona završena, a da aktualna nije niti završila.

Hajdukov najveći problem je struka, odnosno nekvalitetni rad omladinske škole. U prvoj momčadi osim standardnih Kalinića i Vlašića te pričuva Šimića i Mujana nema igrača koji su ponikli iz omladinske škole. Prethodnih godina u momčadi su igrala 3, 4 stranca. Sada je situacija obrnuta, danas igru vode Jefferson, Ohandza, Billyi, Velez, Arteaga, Radčenko...

Većina stranaca su promašaji. Primjerice, Radčenko je do sada u bijelom dresu odigrao ukupno 4 utakmice, točnije 55 minuta u prvenstvu, te 48 minuta u Europskoj ligi, a imaju mjesečnu plaću od 7000 eura.

Hajduku trebaju domaći igrači, kvalitetan trener i sportski direktor, ali prije svega kvalitetan rad u omladinskoj školi.

Umjesto obračuna s Brbićem predsjednik NO-a Marasović i njegova ekipa trebaju se pozabaviti sportskom segmentom kluba.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.