Nadzorni odbor Hajduka preuzeo ovlasti trenera i odgovornost za neuspjehe

Ponedjeljak, 22. rujna 2014. 17:40 Napisao/la  Ivan Jelić

Članovi Nadzornog odbora nisu formalno smijenili trenera Igora Tudora, ali su se odlukama izravno umiješali u rad stručnog stožera 

U subotu, na dan odigravanja gradskog derbija između Splita i Hajduka u Parku mladeži (1:1), na Poljudu je održana sjednica Nadzornog odbora kluba. Nije bilo spektakularnih odluka, ali je bilo iznenađenja. Članovi Nadzornog odbora nisu formalno smijenili trenera Igora Tudora, ali su se odlukom da ubuduće veću minutažu dobiju mladi igrači Nikola Vlašić, Andrija Bašić, Josip Bašić, Elvir Maloku, Lorenco Šimić i Dino Mikanović, izravno se umiješali u rad stručnog stožera. Članovi NO-a izveli su puč, (ne)svjesno su aktualnom treneru oduzeli ovlasti u slaganju momčadi. Umjesto da nadziru rad predsjednika kluba Brbića i sportskog direktora Vučevića, članovi NO postali su "kolektivni trener". Što se tiče Tudora, nikome nije uspjelo istodobno stvarati rezultate i momčad od mladih igrača. Takva odluka samo je alibi za neuspjehe Hajduka.


Stariji igrači sigurno nisu budućnost kluba, pa se postavlja pitanje zbog čega su članovi NO-a podignuli ruke i doveli Artema Milevskog, koji ima mjesećnu plaću od 8000 eura netto. Mezga i Gotal imaju 5000 eura netto mjesečnu plaću dok Vlašić, Bašić i Maloku igraju za po 10.000 kuna brutto mjesečno. Čudna je i odluka da ne smiju igrati igrači koji ne prihvate nove ugovore. Radi se o Miliću, Miloviću i Vršajeviću, koji se mogu prodati jedino ako budu igrali. Neće ih nitko kupiti ako budu sjedili na tribinama!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.