Nadzorni odbor Hajduka zatražio od Marina Brbića da povuče svoju ostavku

Petak, 17. srpnja 2020. 18:53 Napisao/la  SC

Marinu Brbiću  neće biti lako i mi nismo sigurno hoće li on to ispuniti, kaže predsjednik NO-a Benjamin Perasović

Marin Brbić
Marin Brbić

Hajdukov Nadzorni odbor ne želi pruhvatiti ostavku Marina Brbića:

- Prvo ću reći zaključak, pa ćemo onda prijeći na obrazloženje. Sve je doneseno jednoglasno, naša odluka i svijest traje duže vrijeme. U potpunosti razumijemo u ljudskom i moralnom smislu prihvaćamo čin predsjednika uprave Marina Brbića koji je više puta u javnosti obećao da će se povući ako Hajduk ne osvoji drugo mjesto. Međutim, mi smo svejedno odlučili zatražiti predsjednika da povuče svoju ostavku. Njemu neće biti lako i mi nismo sigurno hoće li on to ispuniti. Ako gledate izolirano situaciju, rekao je da će otići ako Hajduk ne bude drugi. Siguran sam da će se diljem Dalmacije voditi razgovori u stilu 'ako je rekao, mora ići' ili 'tko ga je tjerao da to kaže'. Predsjednik je častan čovjek i od riječi, ali mi smo svi ovdje zbog Hajduka. Radimo za nula kuna, odrekli smo se pismeno naknade koju bi trebali primati. Svi smo volonteri, radimo iz ljubavi. Mi nismo kao iz prijašnjih NO bili zadojeni osjećajima da je Hajduk firma kao neke druge, ali Hajduk je emocija, ljubav, stras, društveni pokret za drugačiji nogomet, protiv korupcije. Ne možemo mi kada nam odgovara reći Hajduk je simbol, a kada nam nešto drugo odgovara onda reći da je Hajduk dioničko društvo i da na čelu treba biti biznismen. Moramo shvatiti kakve posljedice djelovanje emocije može imati za klub, kaže Benjamin Perasović, predsjednik NO-a i nastavio:

- Svjesni smo koje je sve poteze predsjednik uprave napravio u posljednje vrijeme. Pritom mislim na izbor struke, od voditelja Akademije, pa dalje. Da ne govorimo o infrastrukturnim projektima, najvećih od Starog placa. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da predsjedniku iznesemo našu argumentaciju i bez obzira na težak bremen koji će nositi, ali ovaj NO je čvrsto odlučan u tome da zatraži povlačenje ostavke. Neki novinari su rekli da je ovaj NO dosta zakopčan. To je istina, odlučili smo ne pojavljivati se u javnosti. Htio sam upozoriti na neke spekulacije koje su se pojavile u javnosti o našem nejedinstvu, da smo čekali petak. Jedna od prvih odluka ovog Nadzornog odbora je da se sve fizičke sjednice održavaju u Splitu. Druga je stvar da većina članova ne živi u Splitu. Ljudi imaju svoje poslove, pa smo morali čekati kako bi održali sjednicu. Nije mogao biti nijedan dan prije da se svi nađemo ovdje, kazao je Perasović.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.