Na prste jedne ruke mogu se nabrojiti igrači Hajduka koji su izašli iz škole nogometa

Četvrtak, 17. prosinca 2020. 15:45 Napisao/la  T. B.
Opatija nadigrala Hajduk II
Opatija nadigrala Hajduk II

Novi predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić nakon sastanka s delegacijom HNS-a na Poljudu održanog u vezi igranja utakmica reprezentacije u kvalifikacijama za SP-a, između ostalog kazao je:

- Ako želimo biti ono što jesmo, Hajduk će morati imati većinu svojih igrača, a strance koji dođu nećemo morati guglati da bismo tražiti gdje su igrali.

Vjerujemo da je svima poznato da je Hajduk bio najbolji kada su igrali domaći igrači.

Igrao je uvijek poneki stranac, ali ekstra kvalitete kao što su bili Dragan Holcer, Brane Oblak, Rizah Mešković..., ili još ranije Bernard Vukas za kojega mnogi tvrde da je najbolji igrač Hajduka svih vremena.

Aktualni trenutak nudi drugačiju sliku, bijeli već petnaest godina nisu osvojili titulu prvaka, posljednji trofej (Kup Hrvatske) osvojen je prije sedam godina pod vodstvom Igora Tudora.

Slažemo se s Jakobušićem oko budućeg izgleda Hajduka, samo što je pitanje svih pitanja: gdje su "bila dica"? Nema ih!

Pojavili su mlađi igrači poput Blagaića, Krekovića, Radića, Brnića, Delića...

Većina gorespomenutih igrača daleko su od prve momčadi, nisu dobili pravu priliku, neki od njih nemaju kvalitetu da postanu nositelji igre.

Na Poljudu je najveći problem rad omladinske škole koju su kvazistručnjaci prije nekoliko godina preimenovali u Luka Kaliterna.

Na prste jedne ruke mogu se nabrojiti igrači koji su zadnjih godina izašli iz škole nogometa i postali standarni prvotimci.

Jakobušić treba promptno krenuti u čistku na svim razinama, od svlačionica prve momčadi do škole nogometa.

Podržavamo ideju da Hajduk igra sa svojim igračima, ali to znači da će navijači još nekoliko godina čekati na trofeje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.