MIŠO KRSTIČEVIĆ PORUČUJE

Kod nas nije bilo kalkulacija za pozicije

Nedjelja, 03. ožujka 2013. 11:41 Napisao/la  Ivan Jelić

- Uoči Vinkovaca smo obećali da želimo pobijediti gdje god da igramo, rekao je Krstičević

Hajduk je pobjedom nad Cibalijom u Vinkovcima potvrdio drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici i napravio još jedan korak da na kraju sezone budu odmah iza Dinama, te izbore plasman u Europsku ligu. Doduše, Hajduk ima priliku da i preko Kupa Hrvatske na jesen bude sudionik drugog po vrijednosti natjecanja UEFA-e. Poslije poraza od Dinama na Poljudu,  bez ponajboljih igrača Andrijaševića i Jozinovića,  uz niz ozlijeđenih, mnogi su se pribojavali ogleda u Slavoniji, posebice kada se uzme u obzir da se Cibalia bori za goli prvoligaški život.

- Htjeli smo pobjedu, to sam najavio i prije susreta. Žao mi je Cibalije koja se nalazi u teškoj situaciji, vjerujem da će se iz iste izvući te da će i naredne sezone igrati u prvoligaškom društvu, rekao je Mišo Krstičević, trener Hajduka.

Bijeli su potvrdili da su puno bolja momčad, te da su zasluženo pobijedili, iako su Vinkovčani na otvaranju utakmice promašili stopostotnu priliku kada , Matoš s nekih 18 metara nije uspio pogoditi prazan gol Splićana nakon što je Blažević spašavao opasnu situaciju na vrhu kaznenog prostora. S druge strane napokon je proradio napadački dvojac bijelih, Vuković- Maglica. Vuković je asistirao Maglici, koji je na kraju bio dvostruki strijelac što je gostima u konačnici donijeli pobjedu. U početku susreta stoperi bijelih Nižić-Milić djelovali su dosta nesigurno, napadač Cibalije Bartolović, koji je nekada i sam nosio dres Hajduka, bio je nerješiva enigma za obranu. Nakon jednog dvoboja Bartolovića i Nižića na početku susreta u kaznenom prostoru Splićana, domaći napadač je pao, tražili su Vinkovčani da sudac Strahonja pokaže na bijeli točku, no on je samo od mahnuo rukom.

Pojasnio je Krstičević korekcije koje je napravio u rasporedu igrača u obrani  vrlo brzo nakon što je susret započeo.

- Dva mlada stopera (Nižić, Milić op.a.) nisu pohvatali konce igre i zbog toga sam bio primoran napraviti određene korekcije. Želio bih, iako to nije moj običaj, posebno pohvaliti igru Lime koji je uz dvostrukog strijelca Maglicu bio naš ponajbolji igrač. Drago mi je isto tako da su Vuković i Maglica odlično surađivali. Vuković je idealno dva puta asistirao Maglici, rekao je trener Hajduka.

Prije utakmice pojedinci su špekulirali  da li je bolje da Hajduk treći krug dočeka na trećoj poziciji jer bi u tom slučaju Dinamo gostovao na Poljudu.

- Nikakve nas špekulacije i kalkulacije nisu zanimale. Jasno i glasno smo poručili da nas zanima pobjeda u Vinkovcima, obećali smo da  želimo pobijediti gdje god da igramo, zaključio je Mišo Krstičević.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.