Marin Brbić, predsjednik Hajduka: Uvjeren sam da je izbor Tudora za trenera dobra odluka

Ponedjeljak, 29. travnja 2013. 16:58 Napisao/la  Ivan Jelić

-  Zahvalio bih se dosadašnjem treneru Krstičeviću, odradio je veliki posao. Bio je trener koji se duže vrijeme zadržao na klupi, 14 mjeseci. Nažalost, u posljednje vrijeme prezentacije momčadi nisu bile kakve su trebale, objasnio je predsjednik Splićana 

Mišo Krstičević više nije trener Hajduka, Sergije Krešić odlazi s mjesta sportskog direktora! Uprava Hajduka na čelu s predsjednikom Marinom Brbićem dobila je zeleno svjetlo Nadzornog odbora i smijenila trenera i sportskog direktora. Krstičević duže razdoblje nije živio u pretjeranoj ljubavi s čelnicima kluba, na klupi su ga držali samo pozitivni rezultati. Nakon poraza (1:2) od Rijeke u Jadranskom derbiju, klupsko čelništvo odlučilo je izazvati pozitivan šok u momčadi i promijeniti trenera uoči finalnih utakmice Kupa i završnice prvenstva.  

Nadzorni odbor Hajduka većinom glasova smijenio je Krstičevića a na njegovo mjesto do kraja sezone postavio Igora Tudora, trenera juniora i člana stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije. Na presici na kojoj su novinari izvješteni o odlukama NO-a bili su dopredsjednica Branka Ramljak, članovi Ante Majić i Nikola Koceić-Bilan, te predsjednik Uprave Marin Brbić:

- Meni je pripala dužnost da objavim za medije sljedeće. Naime na zahtjev predsjednika Uprave Marina Brbića sazvan je sastanak Nadzornog odbora nakon kojega su donešene sljedeće odluke. Smijenjen je dosadašnji prvi trener Mišo Krstičević, a za novog trenera postavljen je Igor Tudor. Smijenjen je sportski direktor Sergije Krešić i prekinuta je daljnja suradnja sa Fredijem Fiorentinijem, obznanila je dopredsjednica NO-a Branka Ramljak.

Jesu li odluke bile jednoglasne?

- Svaki član je glasao po svojoj savjesti, odluke su donijete većinom glasova, odgovorila Ramljak.

Predsjednik Uprave Marin Brbić je dodao:

- Zahvalio bih se dosadašnjem treneru Krstičeviću, odradio je veliki posao. Bio je trener koji se duže vrijeme zadržao na klupi, 14 mjeseci. Nažalost, u posljednje vrijeme prezentacije momčadi nisu bile kakve su trebale, procijenili smo da nam je ugrožen plasman u Europu što smatramo da bi za klub bio veliki udarac i stoga smo se odlučili za promjenu. Pružili smo priliku Igoru Tudoru, još jednom mladom treneru i nekada velikom igraču. On će voditi momčad do kraja sezone, nakon toga ćemo odlučiti da li će se ta suradnja nastaviti. Također bi se zahvalio Sergiju Krešiću, nažalost nismo uspjeli uspostaviti pravu suradnju. Isto tako zahvala Frediju Fiorentiniju, objasnio je Brbić.

Malo je čudno da se  vodstvo Hajduka u finišu odlučio za promjenu trenera i da je sada već bivši sportski direktor Krešić otišao poslije 9 mjeseci provedenih na Poljudu:

- Trebali smo brzo reagirati, jer prvenstvo je ušlo u finiš. Uvjeren sam da je izbor Tudora za prvog trenera dobra odluka i da će se on opravdati naše povjerenje. Što se tiče gospodina Krešića neki naši ciljevi se nisu posložili.

Tko je novi sportski direktor?

- Još nismo donijeli odluku tko će biti novi sportski direktor.

Zbog čega je raskinuta suradnja sa Fiorentinijem. On navodno od 1 . lipnja postaje zaposlenik HNS-a?

- Gospodin Fiorentini je više od dvadesetak godina u klubu, ne znamo za njegov odlazak u HNS, zaključio je Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.