Mislav Karoglan: Nemam namjeru povući se i braniti u niskom bloku!

Petak, 15. prosinca 2023. 14:35 Napisao/la  Toni Bilić
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan

Pred Hajdukom je posljednji ispit ove godine. U 19. kolu HNL-a 'bijeli' u nedjelju (17.15 sati) gostuju u Maksimiru. Na početku press konferencije trener Hajduka Mislav Karoglan se prisjetio poraza od Sergeja Jakirovića početkom sezone kada je Rijeka svladala Istru 6:0 i smijenila ga s klupe.

Je li vas Jakirović lansirao u Hajduk?

- Nije me čovjek lansirao...Sa Sergejom sam igrao prije 20 godina, bili smo i cimeri. Konkurencija je puno veća među igračima, mi smo alat. Ja sam već bio trener Hajduka - rekao je Karoglan, a na opasku da je Dinamo protiv Ballkanija 70 minuta bio loš odgovara:

- Ballkani je ozbiljna ekipa, iznenadili su me. Živa su momčad, intenzivna i moram priznati da sam se jako iznenadio. Mi svakoga podcjenjujemo, a oni igraju skupine Konferencijske lige. Mi to nismo davno igrali. Kada se pogleda tko je Dinamu ušao s klupe trebamo biti ozbiljni. Dinamo je u pozitivnom nizu, imaju domaći teren, svaki derbi je 50-50. Dinamo je ozbiljna momčad, igraju proljeće u Europi.

Je li prvenstvo neregularno, Dinamo još nije odigrao zaostale utakmice?

- Općenito sam kontra toga. Trebaju biti jednaka pravila za sve. Rosteri će se promijeniti. Bilo bi najidealnije kada bi se igralo sa starim rosterima, ali to neće tako biti.

Kakva je situacija u momčadi?

- Nema Dolčeka, Melnjaka, Ferra, Kalik ima žute kartone, upitni su Trajković i Lovre. Vjerujem da derbi izvlači sve najbolje iz momčadi i pojedinca.

Kako nadomjestiti Mihaela Žapera?

- Imamo unutarnje rezerve. Konkurira i Odjidja, to je ozbiljan igrač. Mihael nam je bitan igrač, ali nitko ne bi trebao biti nezamjenjiv u kontekstu Hajduka. To bi bilo porazno. 

Što bi moglo odlučiti derbi?

- Ne bih ulazio u detalje. Moraš biti dobar u svim fazama. Dinamo je protiv Ballkanija riješio utakmicu na prekid. Dobili su Kaneka koji je različit od igrača koji su do sada igrali na toj poziciji. Znam koliko će biti teško, ali ja neizmjerno vjerujem svojoj ekipi. 

Što kažete na suca Patrika Kolarića?

- Ne bojim se suđenja niti malo. 

Čeka li nas pravi derbi?

- Nije to ista utakmica kao i druge. Mi ćemo u ponedjeljak svakako biti prvi na ljestvici. Dinamu je utakmica puno bitnija i na njima je veći pritisak. Bod? Ne razmišljam o bodu. Kako odigrati na bod? Vjerujem da će Dinamo pokušati ući s maksimalnim brojem igrača. Rekao sam tisuću puta, branim se jedino kad me netko pritisne, a Dinamo to može. Dinamo je u prvom derbiju bio nadmoćniji 70 minuta, a izgubio je utakmicu. Nemam namjeru povući se i braniti u niskom bloku. 

Može li Hajduk dobiti bitku i na terenu i na tribinama?

- Mi smo stalno puni gdje god idemo. Bitno je da mi ne razočaramo. Ova momčad je prva, tamo gdje nije bila godinama, ali od toga ne treba raditi bauk - zaključio je Karoglan. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.