Mir i dobro: Navijači Hajduka najavili miran subotnji prosvjed protiv HNS-a na Splitskoj rivi

Petak, 28. studenog 2014. 20:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Ulazak na stadion je zabranjen i time samo možemo naštetiti našem klubu što vodstvo Saveza očito pokušava isprovocirati, piše u objavi navijača Hajduka


Torcida je za subotu u 14 sati na splitskoj Rivi najavila veliki prosvjedni skup na kojem će još jednom iskazati svoje nezadovoljstvo odnosom HNS-a prema Hajduku. Cijeli grad izlijepljen je mnogobrojnim plakatima kojima se pozivaju ne samo navijači nego svi žitelji Splita, Dalmacije i šire da u što većem broju dođu na Rivu na prosvjedni skup.

Predsjednik kluba Marin Brbić i gradonačelnik Ivo Baldasar pozivaju navijače da prosvjedni skup prođe bez incidenata i da ne pokušaju nasilno ući na stadion.

- Apsolutno podupirući ciljeve i ideje mirnog prosvjeda, uvjeren sam da će subotnje okupljanje Torcide na Rivi proteći u najboljem redu, mirno, dostojanstveno i na način koji zaslužuju ime i tradicija Hajduka, ali i grad Split i svi naši građani. S obzirom da je predblagdansko vrijeme, da u našem gradu borave i mnogi turisti i gosti, siguran sam da ćemo svi zajedno još jednom pokazati da smo u svim okolnostima i prije svega, miran, gostoljubiv i otvoren grad, u kojem vlada atmosfera prijateljstva, gostoprimstva i međusobnog uvažavanja. Siguran sam da će subotnji prosvjed, kao i utakmica na Poljudu, proteći u najboljem redu i u sportskom duhu po kojemu je Split jedinstven i prepoznat i čime se svi zajedno ponosimo, kazao je Baldasar.

U vodstvu Torcide također spuštaju tenzije:

- Pozivamo sve građane koji će se okupiti u subotu na Rivi da ne nasjedaju na neimenovane izvore koji predviđaju i potenciraju nasilan ulazak navijača na stadion. Ulazak na stadion je zabranjen i time samo možemo naštetiti našem klubu što vodstvo Saveza očito pokušava isprovocirati, piše u objavi navijača Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.