Mindaugas Nikoličius najavio dolazak četiri kvalitetna igrača tijekom zime

Ponedjeljak, 10. siječnja 2022. 15:00 Napisao/la  Toni Bilić
Jakobušić, Grgic i Nikoličius
Jakobušić, Grgic i Nikoličius

Pandemija koronavirusa zaustavila je odlazak Hajduka na dvotjedne pripreme u Portugal, točnije u pokraju Algavre.

Desetak članova prve momčadi i stručnog stožera proteklih dana bili su pozitvni prilikom testiranja na Covid 19.

Splićani će cijele pripreme odraditi kod kuće, odigrat će pritom tri pripremne utakmice na poljudskoj ljepotici, sa Širokim Brijegom (16. siječnja, 14.30 sati), Veležom (22. siječnja, 14.30 sati) i Varaždinom (25. siječnja, 14.30 sati).

Koliko će ostanak kod kuće poremetiti planove trenera Valdasa Dambrauskasa, vrlo brzo će vidjeti.

Bijeli su u Portugalu trebali odmjeriti snage s Ajaxom, Servetteom, Slavijom (Prag), to su puno kvalitetniji protivnici nego ovi sa kojima će Hajduk odmjeriti snage kod kuće.

Za sada su pripreme mirne što se tiče dolazaka i odlazaka, svi čekaju nove poteze sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

Mindaugas je prije završetka prvog dijela prvenstva najavio da će tijekom zimske pauze pokušati dovesti četiri kvalitetna igrača kako bi momčad na proljeće bila ravnopravna s Dinamom, Osijekom i Rijekom u borbi za trofeje.

Za sada je došao Lukas Grgic,  pripremne utakmice odmah će pokazati spada li bivši igrač LASK-a u skupinu pojačanja.

Među onima koje bi želio doveti na prvom mjestu je Nikola Kalinić, aktualni član Verone.

Navodno je njegov povratak gotova stvar, čeka se službena potvrda.

Što se tiče odlazaka,  klub je napustio grčki napadač Dimitrios Diamantakos, koji je najveće razočarenje u posljednjih nekoliko godina kada su u pitanju dolasku na Poljud.

Rado bi se Hajduk riješio Ivana Dolčeka, Kristina Dimitrova, Josipa Posaveca, Davida Čoline...

Napadač Marin Jakoliš ostaje na posudbi u redovima Šibenika, u prvom dijelu bio je najbolji i najefikasniji igrač momčadi sa Šubićevca.

Što se prodaje tiče,  iz krugova ljudi koje vode brigu o  karijeri Marina Ljubičića doznali smo da je jedan klub iz vrha Serije A spreman platiti 6,5 milijuna eura odštete, čelnici Hajduka za sada ne žele ga prodati.

Stipe Biuk i dalje je najtraženiji hajdukovac, mladog napadača UEFA je uvrstila na popis najdarovitijih U-21 igrača na kontinentu.

Kada je stigla službena ponuda Benfice od 8 mil. eura, predsjednik Lukša Jakobušić izjavio je da Biuka neće pustiti za manje od 15 mil. eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.