NOVI POTENCIJALNI VLASNIK

Matt Tomas potvrdio da želi kupiti Hajduk

Subota, 13. srpnja 2013. 10:32 Napisao/la  SC

Hoće li udruga Naš Hajduk ostati dosljedna kao u slučaju američke ponude

Matt Tomas potvrdio je najave da namjerava kupiti Hajduk čime skupina američkih biznismena dobiva konkurenciju. U razgovoru  za Sportske novosti Tomas je potvrdio da je cijena dionica Hajduka neočekivano skočila na međunarodnoj nogometnoj burzi. Izgleda je Hajduk postao tražena roba:

 

Debeli policijski dosje
Matt Tomas je čovjek s debelim policijskim dosjeom. Prije nego što je postao građevinski poduzetnik, bio je vozač poznatog lika iz australskog podzemlja Alphonsea Gangitana, koji je ubijen 1998. godine. Tomas je 1996. godine bio osumnjičen za ubojstvo tinejdžera, koji je pretučen do smrti. Tomas je proglašen nevinim nakon što  se dokazalo da se slučajno zatekao na mjestu ubojstva. Tomas je suvlasnik građevinske firme Elite Cranes, partner mu je također osebujni lik s debelim policijskim dosjeom Mick Gatto. I Gatto je 2004. godine bio osumnjičen za ubojstvo. Oslobođen je optužbe nakon što je dokazao da je u restaurantu La Porcella pucao u samoobrani. Dvojica pripadnika podzemlja uhićena su pod sumnjom da su 2003. godine planirali ubojstvo Matta Tomasa.

- Da, želim kupiti Hajduk i poljudski stadion te mu dati ime Torcida! Stadion se treba zvati Torcida iz poštivanja prema navijačima i svim Splićanima koji su dugi niz godina držali našu bijelu boju i zastave Hajduka. Oni zaslužuju da stadion nosi njihovo ime. Hajduk je klub velike povijesti i značenja za Hrvate. Imao sam prilike kupiti jedan australski klub, ali znate da nogomet u Australiji nije kao u Europi. Želim samo najbolje, to je moj životni moto. Vjerujem da cijeli svijet mogu donijeti gradu Splitu, kaže Tomas, koji ubrzo namjerava s riječi prijeći na djela:

 

- Za otprilike tri tjedna dolazim u Split popričati s ljudima da vidimo što možemo napraviti, kako završiti posao koji bih htio svim srcem. Prva mi je želja da Hajduk postane bolji od Dinama! Hajduk mora biti najbolji i najveći klub u Hrvatskoj. Ako postanem vlasnik, sve ću učiniti da se to i dogodi, poručuje Tomas.

 

Inače, Tomasova najveća preporuka je udruga Naš Hajduk:

 

- Veliki sam prijatelj s predsjednikom Udruge Naš Hajduk Žanom Ojdanićem, kaže Tomas.

 

Podsjetimo, Ojdanić se prije nekoliko dana žestoko usprotivio amerikanizaciji Hajduka, zastupavši tezu  da u Split ima dosta pametnih ljudi koji mogu umješno upravljati Hajdukom. Ako Tomas pošalje ponudu, bit će zanimljivo čuti što udruga Naš Hajduk misli o kombinaciji hrvatske pameti i australskog novca.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.