Marko Livaja i Lovro Kalinić vodili Hajduk do pobjede na Rujevici

Ponedjeljak, 22. studenog 2021. 10:02 Napisao/la  Toni Bilić
Marko Livaja i Lovro Kalinić vodili Hajduk do pobjede na Rujevici
Foto: Andro Turina

Hajduk je treći puta ove godine slavio na Rujevici.

U proljetnom dijelu prošlog prvenstva pod vodstvom Talijana Paola Tramezzanija ostvario je dvije minimalne pobjede istim rezultatom 1:0, strijelci su biloi Caktaš i Umut.

Splićani su u dramatičnoj završnici golom Mlakara u 98. minuti stigli do pobjede, tri boda vratili su Hajduk u borbu za vrh tablice.

Najzaslužniji za novi trijumf Splićana su prije svih dvostruki strijelac Livaja i vratar Kalinić, koji je u nekoliko navrata fantastičnim obranama sačuvao svoju mrežu.

Trener Dambrauskas uspio je medijima sakriti svoje taktičke varijante.

Rekao je da će Krovinović putovati s momčadi kao psihološka podrška, za Fossatija je kazao da nije poptpuno spreman, od prve minute obojicu je poslao na travnjak, obojica su odigrali korektnu utakmicu.

Iznenadio je Litavac impostacijom početne jedanestroice, zaigrao je sa trojicom u zadnjem redu, Simićem, Katićem i Elezom.

Domaćini su zahvaljujući nesigurnosti pomenute trojke stvorili mnogo izglednih prilika, koje nisu realizirali ponajviše sjajnim obranama Kalinića.

U sredini je postavio četri igrača Lovrencsicsa, Fossatija, Krovinovića i Melnjaka, koji su izgubili dvoboj sa domaćim veznim igračima.

Najveće iznenađenje je bilo postavljenje Sahitija i Biuka ispred kojih je bio Livaja.

Njih dvojica bili su bez učinka, stoga ih je u poluvremenu trener ostavio u svlačionici, priliku su dobili Atanasov i Ljibičić.

Ovaj potonji asistirao je Mlakaru za pobjednički gol.

Hajduk nije odigrao nekakvu spektakularnu utakmicu, na najbolji način su iskoristili pogreške domaćina, u konačnici najvažnije je da su osvojili tri važna boda i sada sa puno više optimizma čekaju naredne susrete do zimske pauze.

Treba jasno i glasno kazati da ovo nije pobjeda Dambrauskasa, nego Livaje i Kalinića.

Uostalom, Tramezzani je dva puta u proljetnom dijelu sezone slavio na Rujevici pa je po završetku prvenstva smjenjen.

Novom treneru je veliki plus što ga je doveo njegov prijatelj i sunarodnjak Nikoličius koji mu je čvrsti oslonac.

Poslije pobjede na Rujevici euforija je obuzela navijače.

Mnogi vide Hajduka kao glavnog kandidata za osvajanje titule prvaka.

Jedna pobjeda mijenja mnogo toga među navijačkim pukom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.