Marko Livaja: Da igramo i s lošijom ekipom bilo bi problema! Rijeka je ozbiljna momčad!

Srijeda, 25. svibnja 2022. 22:17 Napisao/la  Toni Bilić
Livaja i Dambrauskas
Livaja i Dambrauskas Foto: HNK Hajduk

Hajduk i Rijeka finale Kupa igraju na Poljudu, gdje Rijeka ove sezone redovito pobjeđivala!

- Uzbuđeni smo pred ovu utakmicu. Privilegirani smo što posljednju utakmicu sezone imamo priliku osvojiti trofej. Vjerujem da će ova utakmica donijeti radost ljudima u Splitu i Dalmaciji. Najvažnije je što ćemo napraviti u četvrtak. Imamo plan, znamo što želimo, ali finala su vrlo čudna. Igrao sam ih nekoliko i znam da ne pobjeđuje taktika. Odlučuju detalji, malo sreće, želje i koncentracije u ključnim trenucima. U hotelu imamo 22 igrača. Svi žele igrati. Imali smo nekoliko manjih problema s ozljedama proteklih dana. Imamo u glavi startnu postavu, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Je li Hajduk u prednosti zbog posljednje međusobne utakmice u Rijeci?

- Mislim da to neće igrati ulogu. Livaja? Marko je bio odličan tada, bit će i sutra, kazao je Dambrauskas.

Novinarima se na Poljudu obratio najbolji igrač Hajduka i najbolji strijelac HNL-a Marko Livaja.

- Igramo u Splitu za trofej nakon dugo godina. Sigurno neće biti lagano. Bit će skroz drukčije u odnosu na četiri utakmice tijekom sezone. Nadam se da ćemo podići trofej. U prvenstvu se uvijek može kalkulirati, a ovo je jedna utakmica. Da igramo i s lošijom ekipom bilo bi problema. Rijeka je ozbiljna momčad. Bit će teško, ali spremni smo, iskusni smo, to treba pokazati na terenu. Bilo je naporno u zadnjih šest mjeseci. Svi za ovo živimo. Uvjeren sam da ću momci spremni i da ćemo odigrati najbolju utakmicu sezone. Naši navijači su već odavno zaslužili trofej. Ovo je šlag na sezonu. Dosta smo se digli, na dobrom smo putu. Nadam se da ćemo osvojiti kup, a dogodine pucati na prvenstvo, kazao je Livaja.

Koji je recept za pobjedu?

- Imamo iskusnu momčad. Ne trebamo srljati, moramo biti pametni i raditi što trener kaže. Imamo dobru momčad i kvalitetu. To smo pokazali ove sezone.

Osjećate li pritisak?

- Kući sam. Imam priliku dignuti prvi trofej s klubom koji volim, pozitivna su očekivanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.