Mario Maloča, kapetan Hajduka: Utakmica između Dinama i Rijeke određuje tijek prvenstva

Srijeda, 05. veljače 2014. 14:51 Napisao/la  Ivan Jelić

Prednost Dinama koja u ovom trenutku iznosi pet bodova nije nedostižna, međutim isto tako ne smije se niti u jednom trenutku zanemariti Rijeku, koja se još više osnažila, kaže Maloča

Podiže se polako atmosfera u redovima bijelih uoči subotnjeg gradskog derbija Splita i Hajduka, koji se igra u Park Mladeži. Derbi Svetoga Duje, kako mnogi zovu ogled najbližih susjeda, podjednako je važan za obje momčadi. Split želi priključak vodećima, Hajduk ne želi da se Dinamo Rijeke odvoje na veću razliku:

- Dobro smo radili tijekom pripremnog perioda, posebice u Antalyji gdje smo odigrali nekoliko prijateljski utakmica. Dvoboji sa Dinamom Tbilisi i Sturmom pokazali su da smo u dobroj formi. Obje smo utakmice odigrali na vrlo visokoj razini, ulazimo spremni u proljetni dio sezone, kaže kapetan Mario Maloča.

Čini se da će teško biti dostići zaostatak za Dinamom koji ima pet bodova više od bijelih i zaostali susret sa Istrom 1961 u Puli.

- Prednost Dinama koja u ovom trenutku iznosi pet bodova nije nedostižna, međutim isto tako ne smije se niti u jednom trenutku zanemariti Rijeku, koja se u zimskom prijelaznom roku igrački još osnažila. U nedjelju Rijeka na Kantridi dočekuje Dinamo, taj dvoboj može umnogome usmjeriti tijek događanja na proljeće, govori Maloča.

Subotnji gradski derbi od izuzetne je važnost za Split i Hajduk :

- U prvoj dijelu sezone uvjerljivo smo slavili u Parku mladeži. Istina, treba priznati da se momčad Splita tek počela slagati. U subotu nas čeka neizvjesna utakmica, domaćini imaju realne šanse da izbore plasman u Europsku ligu. Mi s druge strane želimo do posljednjeg kola voditi borbu sa Dinamom i i Rijekom za sam vrh prvenstvene tablice, zaključio je Maloča.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.