Mario Maloča uoči Dnipra: Tek je počelo, a svi smo svjesni da je ovo naša utakmica sezone

Ponedjeljak, 18. kolovoza 2014. 15:29 Napisao/la  SC

Sve su to igrači od 10-15 milijuna eura i mi kao stoperi smo svjesni što nas čeka, ali jedva čekamo utakmicu, kaže kapetan Hajduka Mario Maloča 

Hajduk u srijedu igraju prvu utakmicu play-offa Europske lige protiv Dnipra, utakmica se igra dan ranije u Kijevu zbog ratnoga okruženja u Dnipropetrovsku.

- Dnipro stvarno ima kvalitetnu momčad i vrhunske pojedince, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Sve su to igrači od 10-15 milijuna eura i mi kao stoperi smo svjesni što nas čeka, ali jedva čekamo utakmicu, bit ćemo maksimalno koncentratni i nadam se da ćemo izvući što povoljniji rezultat. Bilo bi lijepo zabiti gol u gostima, ali vidjet ćemo kako će se utakmica kretati. Možda napravimo i neki bolji rezultat. Tek je početak, ali svi smo svjesni da je ovo naša utakmica sezone, kaže kapetan Hajduka Mario Maloča.

Najveće prijetnje su Kalinić i Konopljanka, koji je zbog ozljede vjerojatno neće igrati.

- Konopljanka je njihov najbolji igrač. Čim se Liverpool interesira za njega, jasno je o kakvom se igraču radi. Informacije govore da je ozlijeđen, ali to još nije službeno potvrđeno. Velika opasnost prijeti i od Nikole Kalinića. Za mene je on najbolji napadač s kojim sam igrao. Dok smo bili u juniorima svima bi nam bilo lakše igrati kada on zadrži loptu u napadu. Sada je sigurno još više napredovao, smatra Maloča.

Hajduk je nanizao 4 pobjede i postigao čak 16 golova nakon slabog starta u sezonu:

- Još jednom ću ponoviti da nas je silno motivirala ona presica našeg trenera. Svima nam je bilo drago što je javno rekao da vjeruje u nas. Nakon toga dogodila se pobjeda protiv Šahtara koja je sve okrenula na bolje. Igramo dobro, zabijamo puno golova i stvarno moram čestitati našim napadačima. Maglica, Gotal i Kouassi igraju fantastično, a samim time nama u obrani je puno lakše. Nadam se da će ovo što duže potrajati, priželjkuje Maloča kjega non-stop seljakaju po europskim klubovima:

- Meni je više glupo o tom pričati. Onda govore, evo tu je pet godina, nikako da se proda... Ja imam ugovor s Hajdukom i stvarno nije floskula kada kažem da mi je tu stvarno lijepo, pogotovo sada kada pobjeđujemo, ali normalno da jednoga dana želim otići. Moram osigurati egzistenciju, ne mogu igrati nogomet do šezdesete godine. Ali ne zamaram se previše time hoće li se dogoditi transfer, zaključuje Maloča.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.