Marin Brbić, predsjednik Hajduka: Nismo dobili podršku klubova za odgodu utakmice protiv Rijeke

Petak, 19. srpnja 2013. 18:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Teren je još više oštećen nakon utakmice protiv Turnova, shodno propozicijama više od 6 klubova trebalo je dati svoj pristanak za odgodom susreta, kaže Brbić

Hajduk je u petak službenim putem zatražio od povjerenika za natjecanje Prve MaxTv lige Josipa Breznija  odgodu prvenstvenog dvoboja sa Rijekom, koji je na rasporedu u nedjelju na Poljudu s početkom u 19 sati. Razlog je travnjak koji je u jako lošem stanju nakon što je na njemu minulog vikenda održan Ultra Europa festival. Koliko je teren u lošem stanju pokazala je europska utakmica protiv makedonskog Turnova odigrana u četvrtak navečer.

- Teren je još više oštećen nakon utakmice protiv Turnova. Zatražili smo od povjerenika natjecanja Prve MAXTv lige  Josipa Breznija da odgodi nedjeljni Jadranski derbi, no nismo dobili podršku većine prvoligaša da se utakmica odgodi. Shodno propozicijama više od 6 klubova trebalo je dati svoj pristanak za odgodom susreta. Moram kazati da smo imali podršku povjerenika Breznija u svojoj nakani da se utakmica odgodi, no nismo imali podršku većine klubova. Željeli smo da se utakmica odigra u nekom drugom terminu, kada će travnjak biti u puno boljem stanju. Osim toga željeli smo organizatorima spektakla koncerta Rogera Waltersa  The Wall  omogućiti da dobiju još jedan kako bi napravili vrhunsku pozornicu. Ne prihvaćanje naše odgode donijelo nam je dodatne probleme, trebamo smanjiti kapacitet gledališta  zbog čega ćemo trebati angažirati veći broj policajaca i redara. Zbog  pozornice koja se već postavlja za koncert navijači Rijeke neće biti smješteni na južnoj tribini već na zapadnoj tribini ulazu C. Zbog toga smo bili primorani staviti dodatnu željeznu ogradu, napraviti  tampon-zonu između gostujućih i naših navijača. Sve su to za nas dodatni troškovi. Ljudi koji su zaduženi za održavanje travnjaka pokušavaju sve ne bi li ga koliko-toliko doveli u stanje da se utakmica može igrati u što regularnijim  uvjetima, kaže predsjednik Marin Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.