Marin Brbić: Hajduk je 20 utakmica za redom kažnjen, kolika će biti nova kazna saznat ćemo 22. kolovoza

Srijeda, 31. srpnja 2013. 18:24 Napisao/la  Ivan Jelić

Moramo se naučiti funkcionirati, jer u protivnom nećemo moći dugo igrati u Europi, kaže Brbić

Uoči prve  utakmice 3. pretkola Europske lige između Hajduka i Dila Gori pred novinare u Plavom salonu uz trenera Igora Tudora i napadača Antona Maglicu pojavio se predsjednik bijelih Marin Brbić.

 

- Nije u običaj da ja govorim pred utakmicu, ovdje sam zbog sasvim drugog , ne tako lijepog razloga. Želimo upoznati javnost da smo iz UEFA-e dobili pismo u kojemu je taksativno pobrojano što su navijači u Skopju napravili za vrijeme susreta, počevši od neprikladnih transparenata, do bakljade i bacanja baklji u teren. Po nekakvim svojim kategorijama točno navode kada je u pitanju sigurnost u rubrici Turnovo-No, Hajduk-Yes. Naš klub je svugdje označen. Delegat susreta točno je naveo minutu kada se ukazao transparent na kojem je pisalo „Hate UEFA„ (Mrzim UEFA),  nakon gola koji smo postigli upaljene su bengalke. I na kraju se pojavio još jedan neprikladni transparent protiv UEFA-inog delegata za sigurnost koji je usput budi rečeno bio jako kooperativan. Učinio je sve da naši navijači dođu na utakmicu, domaćini su bili ti koji su inzistirali da se navijači ostave na granici. Čovjek se treba zapitati gdje ovo sve zaista vodi. Želio bih još jednom pozvati navijače da se suzdrže od paljenje i bacanja baklji i pisanja uvredljivih transparenata. Moramo se naučiti funkcionirati, jer u protivnom nećemo moći dugo igrati u Europi. Apeliram još jednom na sve navijače da pokažu da se može navijati i bez baklji, jer i zapaljena baklja na tribinama računa se kao da bačena na travnjak. Za nju se isto plaća kazna. Hajduk je već 20 utakmica za redom kažnjen, kolika će biti nova kazna saznat ćemo  22. kolovoza, zavapio je predsjednik Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.