Marin Brbić odlazi jer ga udruga Naš Hajduk omalovažava, udruga brzo odgovorila

Srijeda, 22. srpnja 2020. 19:03 Napisao/la  SC

Usporedba predsjednika HNK Hajduk, ma tko on god bio, s kućnim ljubimcem je apsolutno neprihvatljiva, napisao je sada već bivši predsjednik Uprave Hajduka

Marin Brbić
Marin Brbić

Marin Brbić na službenoj stranici Hajduka objavio je da neće povući ostavku:

Poštovani navijači Hajduka, prijatelji Kluba i poslovni partneri, suradnici, igrači i treneri,

unatoč neupitnoj podršci Nadzornog odbora nisam povukao ostavku želeći na Glavnoj skupštini vidjeti kakav je stav vlasnika Kluba. Bio sam spreman preispitati svoju odluku da sam dobio povjerenje vlasničke strukture prihvaćajući zajednički artikuliranu potrebu za toliko željenim kontinuitetom. Budući da na navedenoj Skupštini nisam dobio podršku drugog najvećeg dioničara Kluba - Udruge Naš Hajduk, odlučio sam ostati pri svojoj prvotnoj odluci da podnesem ostavku.

Za mene osobno ponižavajući je način na koji mi je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje, posebno imajući u vidu govor predsjednika Udruge gospodina Tonija Baletića koji je pritom koristio rječnik neprimjeren događaju, instituciji HNK Hajduk i funkciji koju sam obavlja. Usporedba predsjednika HNK Hajduk, ma tko on god bio, s kućnim ljubimcem je apsolutno neprihvatljiva, ispod svake razine komunikacije, posebno među dionicima Kluba na tako bitnom događaju.

Svom Hajduku želim da pronađe novog predsjednika koji će biti uspješniji od mene u rezultatskom i u poslovnom smislu, a posebno u postizanju jedinstva cjelokupnog hajdučkog puka, napisao je Brbić u priopćenju.

Nije se dugo čekalo na odgovor udruge Naš Hajduk:

Na šestosatnoj Skupštini kluba Naš Hajduk jasno je artikulirao razloge nedavanja razrješnice predsjedniku i argumentirano komentirao rezultate njegova rada.

Upravo zato nevjerojatno nam je čitati obrazloženje predsjednika Uprave o odlasku zbog izostanka naše podrške, zanemarujući pritom argumentiranu kritiku na godinu i pol dana neostvarenih poslovnih, organizacijskih i sportskih ciljeva te neuspjeha na svim frontovima.

Ako treba, ponovno ćemo obrazložiti razloge jer nam se čini da se argumenti zaobilaze.

Posebno degutantno je čitati njegova prozivanja na osobnoj razini, i to nakon što su na navedenoj skupštini riječ imali svi članovi Upravnog odbora Našeg Hajduka – koji su o smjeru prethodno diskutirali s volonterima, članovima i cijelom skupštinom naše udruge, kao i KN Torcidom.

Još jednom ponavljamo, predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić podnio je ostavku jer, osim niza neostvarenih ciljeva kluba, nije ostvario ni rezultatski cilj koji je sam sebi postavio.

Naglašavamo kako odgovornost za daljnje poteze ima Nadzorni odbor kojeg su članovi birali na demokratskim izborima.

Nadzorni odbor ima podršku Našeg Hajduka kao suvlasnika kluba u pronalaženju najboljeg rješenja u tranziciji i izboru novog predsjednika Uprave.

Također, očekujemo da će profesionalci u klubu s obzirom na iznesene planove na Skupštini nastaviti u ostvarivanju zacrtanih ciljeva za narednu sezonu, stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.