Marin Brbić nije bio na utakmici, predsjednik ne uživa povjerenje udruge Naš Hajduk

Ponedjeljak, 20. srpnja 2020. 19:22 Napisao/la  SC
Marin Brbić
Marin Brbić

Predsjednik uprave u ostavci Marin Brbić nije se pojavio u svečanoj loži na Jadranskom derbiju, koji je odigran u nedjelju navečer i koji su gosti riješili u svoju korist rezultatom 3:2.

U nedjelju ujutro, na dan odigravanja dvoboja Hajduka i Rijeke, održana je na Poljudu Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d.

Trajala je šest sati i šest minuta, na njoj je predsjednik u ostavci aktivno sudjelovao.

Štoviše, bio je pod teškom paljbom dijela članova udruge Naš Hajduk, koji su sudjelovali u radu Glavne skupštine.

Udruga Naš Hajduk je najveći suvlasnik kluba uz Grad Split.

Skupština je još jednom potvrdila da udruga Naš Hajduk nije zadovoljna Brbićevim radom dok Nadzorni odbor (NO) čvrsto stoji za predsjednika u ostavci.

Brbić se nije na skupštini očitovao o zahtjevu NO–a da povuče svoju ostavku, o tome se nije uopće raspravljalo, no izostanak s utakmicu protiv Rijeke je vrlo znakovit.

Znači li to da Brbić neće pogaziti svoje obećanje koje je dao na početku sezone, kada je nedvosmisleno poručio da će dati ostavku ako Hajduk ne osvoji drugo mjesto.

Svaka drugačija odluka bila bi bal pod maskama, posebice nakon što je postalo očigledno da udruga Naš Hajduk ne podržava predsjednika u ostavci.

Najvažnija vijest s Glavne skupštine je da je Hajduk u prvih šest mjeseci ove godine potrošio 20 milijuna kuna više nego što je uprihodio zbog pandemija COVID-a 19.

Čelnici kluba se boje da taj minus ne bude još veći, što bi sigurno uzdrmalo financijsku stabilnost kluba.

Hajduk je imao najveći budžet i najskuplju momčad u povijesti tijekom sezone na izmaku, a doživio je povijesni neuspjeh.

Nije teško zaključiti gdje treba prvo rezati troškove.

Zamjenik predsjednika NO-a Denis Alajbeg izjavio je da postoji B-plan u slučaju Brbićeva odlaska, da ima ljudi u klubu koji bi mogli uspješno obnašati funkciju predsjednika.

Hajduku treba spretni i sposobni menadžer, a ne klupski činovnik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.