Marin Brbić izabran za predsjednika preglasavanjem članova NO-a Hajduka

Utorak, 27. listopada 2015. 18:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Činjenica da svi članovi NO-a nisu bili za Brbića može u budućnosti biti veliki problem


Nadzorni odbor Hajduka na mjesto predsjednika izabrao je novog&starog prvog čovjeka kluba Marina Brbića, koji će još tri godine biti čelni čovjek Uprave bijelih.

Treba odmah napomenuti da je Brbić zaslužio povjerenj svojim radom i zalaganjem, a u konačnici i rezultatima koje je klub ostvario na financijskom planu. Dakako da bilo pogrešaka u tom periodu, ali trebalo je Brbiću vremena da pohvata sve konce i spozna probleme kojih je bilo puno i previše. "Kosturi su iz ormara" ispadali su gotovo svaki dan.

Brbić je prije svega poštenim radom sa svojim najbližim suradnicima, sportskim direktorom Goranom Vučevićem i savjetnikom Denisom Kosorom, koji je sada član novog saziva NO-a, uspio korak po korak prije svega financijski stabilizirati klub.

Rezultati koje momčad na travnjaku ostvaruje idu mu u prilog, dovođenje Damira Burića ispao je pun pogodak iako su mnogi bili skeptici. Nakon 720 dana Hajduk je prvi na tablici ispred Rijeke i Dinama, cijena mladih "dragulja", Vlašića i Balića, iz dana u dan na europskom nogometnom tržištu skače sve više.

Ovo je ljepša strana priče oko reizbora Brbića za predsjednika kluba. Druga strana je nešto drugačija.

Predsjednik NO-a, odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković, na presici nakon sastanka novinarima je otkrio da Brbić nije izabran. To je bilo korektno s Viskovićeve strane, bolje da je sam rekao ono što bi predstavnici sedme sile sami saznali.

Visković se odmah ogradio, kazavši da nije dobro da svi isto razmišljaju i da vlada jednoumlje. Ima tu istine, međutim, nije dobro da je kod izbora prvog čovjeka došlo do preglasavanja. Primjerice, javna je tajna da izbornik Ante Čačić nije dobio jednoglasnu podršku svih članova Izvršnog odbora HNS-a, no predsjednik Davor Šuker je novinarima kazao da su svi bili za Čačića.

Činjenica da svi članovi NO-a nisu bili za Brbića može u budućnosti biti veliki problem. Hajduku sada treba mir, a ne podjele. Nadzorni odbor je kod svoje prve odluke pokazao da nije jedinstven, bit će zanimljivo pratiti kako će se glasovati kada Brbić predloži NO-u neku svoju odluku.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.