MARIJANA BOŠNJAK NAGLAŠAVA

Moj izbor je kratkoročan, ne zaslužuje pažnju javnosti

Nedjelja, 10. travnja 2016. 11:38 Napisao/la  SC

Za budućnost kluba puno je važnije razmišljati o odabiru predsjednika uprave javnim natjecanjem, kaže Bošnjak


Marijana Bošnjak za nekoliko je medijskih kuća izjavila da je zatečena izborom, novoj predsjednici Hajduka trebalo je nekoliko sati da se pribere nakon odluke Nadzornog odbora da je postala v.d. čelnica splitskog kluba. Nakon što je došla k sebi, pripremila je sljedeću izjavu:

- U ovom projektu trebalo bi napraviti objektivnu i neovisnu ekonomsku analizu stanja, trebalo bi također kreirati tim koji ne ulazi u procjenu prošlih i budućih timova i odluka, već samo procjenu zatečenih rezultata. Dobiveni rezultati, nadalje, trebali bi poslužiti kao startna pozicija predsjedniku uprave, odabranom javnim natjecanjem, za kreiranje strategije. Ovaj međukorak zaista ne bi trebao okupirati pažnju javnosti, jer je vrlo kratkoročan i isključivo operativan. Za budućnost kluba puno je važnije razmišljati o odabiru predsjednika uprave javnim natjecanjem. U tom kontekstu moje bi odluke bile isključivo dnevno operativne i osiguravale tek opstojnost Hajduka do nove uprave. Apeliram na medije da usmjere pažnju na taj proces i kreiraju atmosferu u kojoj će se kompetentni ljudi, koji zaista misle da mogu biti najbolji odabir za tu funkciju, javiti na natječaj. Naglašavam da se o ovoj privremenoj funkciji razgovaralo kao o projektnoj, operativnoj, a ne dugoročnoj i javnoj, stoga od sada za sva pitanja kontaktirajte Slavena Marasovića, predsjednika NO Hajduka ili 'nadzornika' Šalinovića, koji je određen kako koordinator rada tima s NO-om, kazala je Bošnjak u pripremljenoj izjavi.

- Ona je ekonomski stručnjak, ne dolazi iz sportskog segmenta. Radi se o stručnjaku-analitičaru, koji doprinosi analizi stanja i procesa u tvrtkama. Namjerno smo izabrali takvu osobu da dobijemo neovisan pogled i da uprava imenovana na puni mandat ima sve informacije za početak rada. Njen zadatak je kratkoročan, ona ima reference u analizi poslovnih procesa. Nama sada fokus nije na tome. Razgovarali smo s gospođom Bošnjak, nije nam važno za koga navija, ukoliko je prijatelj sporta. Ona živi u Osijeku, obrazložio je odluku NO-a Ante Šalinović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.