Marijan Pušnik, trener Hajduka: Za mene je kriminal da klub s ovakvom tradicijom nema strategiju i viziju

Srijeda, 15. lipnja 2016. 15:40 Napisao/la  Ivan Jelić

Predsjednik Kos mi je dozvolio da ovo kažem, Hajduk nema viziju! Nema strategije, čak je i moj Dravograd u trećoj ligi ima, kaže Pušnik


Trener Hajduka Marijan Pušnik uzburkao je strasti s nekoliko izvaja na konferenciji na novinare:

- Predsjednik Kos mi je dozvolio da ovo kažem, Hajduk nema viziju! Nema strategije, čak je i moj Dravograd u trećoj ligi ima. Zna se tko što radi, obim zadataka, dužnosti i obveze svakog u klubu, tko je kome odgovoran... Puno se mijenjalo zadnjih godina, ali nitko nije ništa ostavio na papiru. Možda ću biti tu mjesec dana, možda i pet godina, ali i da odem sutra ostavit ću nešto iza sebe, kaže Pušnik koji traži dva, tri mjeseca vremena:

- U tom razdoblju imat ćemo viziju. Ona glasi "Hajduk opet europski klub"! Nadam se da ćemo dobro početi Europu kako bismo stekli povjerenje navijača. Rezultat drži sve, bit će pomaka nabolje. Za viziju treba puno toga posložiti. Prava akademija, pravi treneri, odgovorni ljudi, da se točno znaju svačije zadaće...

Pušnik je dosadašnje stanje u klubu opisao riječju koja počinje slovom 'k' a završava slovom 'l', pojasnio je na što je mislio.

- Ne kažem kriminal za zatvor, ali za mene je kriminal da klub s ovakvom tradicijom nema strategiju i viziju. Ne možete vjerovati što nas je zateklo kada smo provjerili ugovore i što u njima piše. Ne smijem to ni reći. Za mene je to kriminalno ponašanje.

O selekciji igrača Pušnik kaže:

- Kod mene se znaju kriteriji, koliko igrač mora biti brz, tehnički i taktički obučen. Tražimo stopera, dva napadača i jednog krilnog brzanca. Ima puno imena, u fazi smo dogovora. Trebamo četiri starija igrača, da uz njih omladina stasa. Problem Vlašić više ne postoji, riješili smo sve u 20 minuta. Tako će biti i s ovima što su na odlasku ili će ostati.

Senijad Ibričić više nije opcija:

- Pričao sam s njim, nije imao vremena doći. Zvao sam ga na testove da pokaže da je dobar igrač. Ali, ne radi se samo o njemu, nego o stotinu takvih. Neće oni posredstvom medija u moju momčad.

Pušnik se obratio legendama kluba:

- Legenda znači da si veliki igrač i da te priznaje Torcida, ali to ne znači da svi mogu biti sportski direktori i predsjednici. Neka pomognu klubu, ali ne samo na priči. Kad završiš igrati, nov si čovjek. Trebaš imati obrazovanje, pričati jezik, imati kontakte po svijetu, a ne samo imati privatni interes. Pozivam i molim sve legende koje žele pomoći klubu da se jave, legenda je i predsjednik, bivši sekretar... Treba se znati sustav. Razgovarao sam s Ivicom Matkovićem, Lukom Radmanom, Špacom Poklepovićem, imam dogovoreni razgovor sa Šurjakom... Spremni smo na suradnju. Nismo najpametniji, ali učimo. Trebamo legende, ali da se zna što rade. To podvucite.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.