Marco Fossati: Ako Monza uđe u Serie A, puno su veće šanse da ostanem na Poljudu

Ponedjeljak, 03. svibnja 2021. 18:46 Napisao/la  T. B.
Marco Fossati
Marco Fossati

Hajdukov veznjak Marco Fossati u svom prvom razgovoru za medije nakon dolaska na Poljud najprije je kazao:

- Prezadovoljan sam u Splitu. Odlično se osjećam u gradu, drago mi je i ugodno. Ali prva stvar je ipak nogomet, zato sam tu došao i trudim se što više doprinijeti momčadi.

Ostajele li sljedeće sezone u Hajduku?

- Još ne znam jer ne ovisi samo o meni. Najviše o Hajduku i Monzi, u talijanskom klubu još imam jednu godinu ugovora. Puno će ovisiti o tome hoće li se Monza plasirati u Serie A. U prošlom kolu su u gostima dobili Salernitanu, čime su im bitno porasle šanse, a u sad imaju utakmicu protiv Leccea nakon koje bi mnogo toga moglo biti jasnije. Ako Monza uđe u Prvu ligu, puno su veće šanse da ostanem na Poljudu.

Kolika je razlika između Serie B i HNL-a?

- Već u prvoj utakmici protiv Rijeke sam bio iznenađen intenzitetom koji je jači nego u Serie B. Ovo mi je prvo iskustvo izvan Italije, igra se ljepše, a u Italiji ima više taktike.

U srijedu Hajduk igra protiv Dinama, u prošlom derbiju nije bilo Livaje?

- Sigurno će to biti drugačija utakmica nego ona prošla u Maksimiru koju smo izgubili, ali smo uzdignuta čela izašli s terena. S Livajom ćemo sigurno biti jači. On nam puno znači za momčad. Bitno je da uđemo na teren s mišlju da ih možemo pobijediti bez obzira što su prvi na ljestvici i na razliku u bodovima. Možemo pobijediti, u to sam siguran.Vidim kako treniramo i igramo. Imamo dobar timski duh, a na koncu, to je samo jedna utakmica u kojoj igraju dvije momčadi. Nema dvojbe da je Dinamo jaka momčad, složena da pobjeđuje. To su pokazali i u Europskoj ligi. Ali to ne znači da je Hajduk inferioran i da je izgubio tu utakmicu prije nego što smo i istrčali na teren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.