Malo ozbiljnija europska momčad bila je prevelika prepreka za Hajduk

Petak, 18. kolovoza 2023. 13:16 Napisao/la  Toni Bilić
Malo ozbiljnija europska momčad  bila je prevelika prepreka za Hajduk
Foto: HNK Hajduk/Facebook

Hajduk je 13. godina zaredom ostao bez Europe.

Posljednji puta Hajduk je u skupini Europske lige igrao 2010. godine, kada je na klupi sjedio pokojni Stanko Špaco Poklepović.

Grčki PAOK u dvije utakmice bio je bolji od bijelih, zabili su tri gola, Splićani niti jedan.

Bez Livajinih pogodaka nije se moglo ostati u Europi.

Priča trenera Ivana Leke da je plasman u skupinu Konferencijske lige bio važniji od osvajanja titule prvaka, priča je za malu djecu.

Istina, imali su hajdukovci nekoliko izglednih prilika, najveću im je režirao vratar domaćina Kotarski, Livaja nije uspio kazniti njegovu pogrešku.

Još jednom je Europa pokazala gdje je Hajduku mjesto, malo ozbiljnija europska momčad poput PAOK-a bila je prevelika prepreka za Leku i njegovu momčad.

Nakon što je fizički nespremni i umorni Odjidja–Ofoe skrivio penal u 12. minuti, neosporni nogometni znalac na kraju svoje bogate i uspješne karijere nije imao moći igrati onakvu utakmicu.

I ostala četvorica igrača koji su ljetos došli na Poljud, bili su najlošiji na travnjaku.

Diallo je krivac za drugi gol koji je zapečatio sudbinu Hajduka, Moufija je bio nevidljiv, Šarlija je nešto pokušavao, dok je Dajaku bio sam kratko nazočan.

 Ovoj skupini treba dodati Benrahoua, koji nije ništa napravio.

Na presici je Leko najavio bolji Hajduk, koji je ponovo doveo nedovoljno kvalitetne igrače.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.