Lukša Jakobušić: Nismo Subašića doveli da budemo srebrni, nego zlatni!

Četvrtak, 23. rujna 2021. 12:52 Napisao/la  Toni Bilić
Danijel Subašić
Danijel Subašić

Danijel Subašić nema dvojbe najveća je akvizicija dosadašnjeg prijelaznog roka.

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa bijelima, do ljeta 2023. godine.

Nakon što je konstatirana ozbilnija ozljeda Josipa Posaveca, čelnici kluba krenuli su u potragu za iskusnim čuvarom mreže koji će biti konkurent Lovri Kaliniću, izbor je pao na Subašića, koji je 21 mjesec bez kluba nakon što je napustio Monaco.

Prije odlaska u Monaco, Subašić je tri i pol godine čuvao vrata Splićana.

S Hajdukom je osvojio u sezoni 2010/11 Kup, iste godine bijeli su nastupili u grupnoj fazi Europske lige.

U siječnju 2012. godine otišao je u tadašnjeg drugoligaša Monaco s kojim je u sezoni 2012/13 osvojio naslov prvaka druge lige, a u sezoni 2016/17  senzacionalno je osvojio titulu prvaka Franuske ispred moćnog PSG-a.

Bio je to prvi naslov prvaka za klub iz Kneževine nakon 17 godina, fantastičnu generaciju Monaca predvodili su Kylian Mbappe, Ramamel Falco, Fabinho, Bernardo Silva...

Te sezone Subašić je izabran za najboljega vratara u Francuskoj.

Kruna karijere stigla je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, gdje je svojim obranama bio jedan od najzaslužniji što su se vatreni okitili srebrnom medaljom.

Samo nekoliko sati nakon što je Hajduk službeno objavio da je Subašić potisao dvogodišnji ugovor sa klubom, na splitskoj rivi sreli smo prvog čovjeka bijelih Lukšu Jakobušića.

U prolazu je naglasio:

- Nismo Subašiča da doveli da budemo srebrni, nego zlatni!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.