Lukša Jakobušić napravio je u šest dana ono što niti jedan predsjednik prije njega nije mogao

Četvrtak, 05. studenog 2020. 14:48 Napisao/la  T. B.
Lukša Jakobušić
Lukša Jakobušić

Lukša Jakobušić, novi predsjednik Hajduka, nakon samo šest dana na čelu kluba već je ušao u povijest.

Na svojem premijernom nastupu prvi čovjek kluba jasno je poručio da njemu ne treba savjetnik sa struku, najavio je razgovor sa sada već bivšim sportskim direktorom Ivanom Kepčijom i trenerom Harijom Vukasom.

U samo šest dana Jakobušić se riješio Stanića, Kepčije i Vukasa.

To niti jedan predsjednik prije njega nije napravio.

Iako je najavio rezove na svim razinama, malo je tko očekivao tako brze radikalne poteze.

Navijači su (pre)zadovoljnim prvim potezima „gospara“ Lukše Jakobušića, pokazao je odlučnost, hrabrost, ogromnu želju da se ozbiljno uhvati u koštac s problemima koji godinama muče klub i Hajduk guraju prema dnu.

Jakobušić je učinio ono što je trebao, sada ga čeka još teži posao jer nema pravo na grešku kod izbora sportskog direktora.

 Kandidata je podosta, neki od onih koji se spominju već su obnašali tu funkciju, a Hajduku i Jakobušiću treba novi čovjek.

 Izborom Bore Primorca, jedne od legendi kluba, za novog trenera predsjednik je dobio malo na vremenu do izbora trenera koji će biti dugoročno rješenje.

Isto vrijedi i za izbor sportskog direktora.

Nakon utakmice s Osijekom u subotu slijedi reprezentativna pauza, vrijeme koje Jakobušić treba iskoristiti za daljnje raščišćavanje odnosa unutar kluba.

Smjenom Stanića, Kepčije i Vukasa Jakobušić je ušao u povijest Hajduka, sada se čeka da u povijest uđe i kao u povijest kao predsjednik pod čijim su se vodtvom trofeji počeli vraćati na Poljud.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.