Kup: Hajduku je Novigrad postao jedan od najtežih protivnika ove sezone

Utorak, 28. listopada 2014. 15:36 Napisao/la  Ivan Jelić

U jeku rata između gradonačelnika Splita Iva Baldasara i predsjednika Marina Brbića, utakmica protiv novigradskog trećeligaša za Hajduk se pretvorila u jednu od najvažnijih utakmica prvog dijela sezone


U nekoj drugoj situaciji utakmica osmine finala Kupa protiv trećeligaša Novigrada za Hajduk bi bila formalnost. U ovom trenutku, kada je počeo javni rat između gradonačelnika Splita Iva Baldasara i predsjednika Hajduka Marina Brbića, utakmica protiv novigradskog trećeligaša za bijele se pretvorila u jednu od najvažnijih utakmica prvog dijela sezone. Naime, iz Europe su bijeli ispali u pretkolu, u prvenstvu ih čeka borba za mjesto koje vodi u Europu. Možebitna eliminacija od Novigrada izazvala bi novi tektonski poremećaj u klubu, čelnici Hajduka i trener ne bi mogli više ostati na svojim funkcijama. Nakon neodlučnog sraza sa Lokomotivom trener Igor Tudor bio je vrlo ljut, igrače je ostavio u karantenu, a novinarima na presici kazao:

- Kup utakmica protiv Novigrada je strašno važna, želimo se za nju što bolje pripremiti!

Zbog ozljeda Tudor ne može računati na Sušića, iz kadra za ovu utakmicu izbacio je Caktaša, Mezgu i Anđelkovića, koji su navodno također ozlijeđeni. Istina je da Tudor nije zadovoljan njihovim igrama, nakon utakmice protiv Lokomotive kazao je da na neke starije igrače neće više računati:

- Mladi smo, ali možemo biti još mlađi, kaže Tudor koji biranim riječima govori o Novigradu:

- Sigurno je da nećemo podcijeniti momčad Novigrada, oni su prije neko kolo pobijedili Dinamo 2 za kojeg su igrali četri igrača iz prvog sastava. Osim toga iz Kupa su izbacili Inter iz Zaprešića i Lučko. Prošle godine smo uz dosta muke izbacili Vinogradar. Očekuje nas teška utakmica, trener Damir Milinović složio je dobru ekipu, pokušat će oni sve da bi nas pobijedili. Što prije postignemo zgoditak to ćemo vjerujem lakše izboriti plasman u daljnje natjecanje. Za nas je ovo možda i najvažnija utakmica do kraja sezone, kazao je Filip Bradarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.