Korekcija Burićeve izjave glasi: Trebalo je zamijeniti sve igrače i trenera!

Ponedjeljak, 03. kolovoza 2015. 21:27 Napisao/la  Ivan Jelić

Trener Hajduka Damir Burić kazao je da bi na poluvremenu utakmice protiv Slavena Belupa zamijenio svih 11 igrača da je mogao


Poslije neodlučnog (2:2) ishoda sa Slaven Belupom na Poljudu, trener Hajduka Damir Burić kazao je da bi na poluvremenu zamijenio svih 11 igrača da je mogao! Slažemo smo u potpunosti s tom konstatacijom, bijeli su odigrali možda najlošije prvom poluvrijeme u posljednjih nekoliko sezona.

Gosti su imali vodstvo od 2:0 i da trener Belupa Željko Kopić ima na raspolaganju malo kvalitetniji igrački kadar, njegova bi se momčad vratila kući s tri boda. U nastavku su domaćini, prije svega zahvaljujući Elviru Maloku i njegovu eurogolu, uspjeli doći do poravnanja rezultata. Izbjegli su rezultatsku blamažu, ali ne i sramotu. Doista je trebalo zamijeniti cijelu momčad, ali i trenera.

Ostavio je Burić na klupi Balića, koji nije zaigrao niti minute, Ohandzu je uveo kada je voda došla do grla... Posebna priča je obrana, Burić ne vidi ili ne želi vidjeti ili ne smije vidjeti kako igraju igrači u zadnjoj liniji. Vratar Kalinić morao je obraniti oba gola, dvojica stopera Milović i Billyi, posebice kapetan Milović, samo su gledali kako pored njega prolaze strijelci Crepulja i Ozobić. Dok Ukrajinac nije ništa pokazao, Milovića je donekle abolirao izjednačujući zgoditak koji je postigao.

Veliki problem su bekovi Tudor i Pejić, koji svojom kvalitetom ne zaslužuju nositi bijeli dres. Tudor bi možda mogao dobiti prolaznu ocjenu za igru koju je pokazao kada je igrao na desnom boku u srednjem redu.

Brazilac Jefferson priča je za sebe, idealno je uposlio Ozobića za drugi zgoditak gostiju... U defenzivi odradi veliki dio posla, ali gotovo svaku loptu koju oduzme pogrešno doda.

Od 12 mogućih bodova momčad trenera Damira Burića osvojila je 3! Osim gostovanja kod Dinama, gdje su bijeli odigrali 1:1, ostali protivnici uz dužno poštovanje (Split i Belupo na Poljudu, Istra u Puli) bili su predodređeni za bogatiju žetvu bodova. Nažalost, od Puljana su bijeli doživljeli jedan od najtežih poraza od kako se igra HNL (1:4).

U četvrtak Hajduk gostuje u Norveškoj gdje ga čeka uzvratni sraz sa Stromsgodsetom. Splićani imaju prednost od dva gola razlike, na Poljudu su slavili sa 2:0. Protivnik bijelih u domaćem prvenstvu pobijedio je u gostima Tromso sa uvjerljivih 6:0! Sa igrom kakvu su bijeli pokazalii u dvoboju sa Belupom, posebice u prvom dijelu, teško je vjerovati da će sačuvati prednost iz Splita.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.