ZIMSKA RASPRODAJA NA POLJUDU

Kako će Hajduk namaknuti 72 milijuna kuna?

Nedjelja, 13. siječnja 2013. 11:41 Napisao/la  Ivan Jelić

Ivan Vuković godišnje zarađuje 180 tisuća eura. Stoga ne čudi da ga se bijeli žele riješiti u zimskom prijelaznom roku

Proračun Hajduka za 2013. godinu iznosi 72 milijuna kuna. Kada su pravili projekciju kako ispuniti financijski plan, prva i najvažnija stavka je prodaja igrača. Svi igrači Hajduka su na prodaju. Zasad na Poljud nije došla niti jedna konkretna ponuda. U ovom trenutku najbolje plaćeni igrač je Crnogorac Ivan Vuković koji ima godišnje zagarantiranih 180 tisuća eura. Stoga ne čudi što  da bi ga se bijeli željeli riješiti u zimskom prijelaznom roku. Drugi na listi po zaradi je Portugalac Lima koji ima 70 tisuća eura godišnje, potom  slijede Maloča,  Blažević i Milović koji imaju 60 tisuća eura godišnje.

Trojica ponajboljih mladih igrača Radošević, Milić i Caktaš mjesečno primaju 10 tisuća kuna brutto , ali u ugovoru imaju ugrađene određene bonuse zavisno o broju odigranih utakmica. Ako odigraju 90 posto službenih susreta mogu dodatno zaraditi 45 tisuća eura. Andrijašević, koji je odigrao odlično prvi dio sezone , na Poljud se vratio prošle zime samo zato što je Radošević odbio tada potpisati profesionalni ugovor.  Bivši predsjednik Hrvoje Maleš svima je igračima skresao primanja tako da se i Andrijašević uklopio u skupinu igrača koji mogu ako odigraju 90 posto službenih utakmica zaraditi u konačnici sve zajedno oko 60 tisuća eura.

 Dvojica Brazilaca  Patinho i Cassio pristigla iz Flumineseas dogovorili su mjesečnu plaću od pet tisuća dolara uz određene bonuse. Njihova jednogodišnja primanja neće najvjerojatnije  biti viša od sto tisuća eura, što je za njih veliki novac jer se radi o neafirmiranim igračima. U Hajduku se više ne mogu  zarađivati veliki novci kao što je to bilo do prije godine dana kada je Anas Sharbini godišnje imao 300 tisuća eura, koliko su imali i Srđan Andrić i Hrvoje  Vejić. Igrači trebaju shvatiti da im je igranje u bijelom dresu velika ogromna prilika da iskažu svoj potencijal, te da se eventualno prodaju u inozemstvo i tamo počnu puno više zarađivati.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.