Jens Andersson otišao zbog obiteljskih razloga, Hajduk ostao bez sportskog direktora

Subota, 05. listopada 2013. 23:20 Napisao/la  Ivan Jelić

Nisam uspio preseliti obitelj iz Stockholma u Split i to je glavni razlog što sam donio odluku da napustim klub. Obitelj mi je najvažnija, nije lako biti udaljen 2500 kilometara od svojih. Nije mi bilo lako donijeti ovakvu odluku, kaže Andersson

Nakon gradskog derbija Hajduka i Split, koji je završio bez golova, Poljudu je održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj je predsjednik bijelih Marin Brbić obznanio da Šveđanin Jens Andersson više nije sportski direktor kluba:

Pritisak gradskih vijećnika
Neslužbeno smo saznali da je određeni broj gradskih vijećnika bio spreman na tematskoj sjednici o Hajduku, koja će se održati za nekoliko dana, ultimativno tražiti da Andersson napusti Hajduk. Posebno su iritirani spoznajom da je sada već bivši sportski direktor bijelih mjesečno zarađivao 6.200 tisuća eura neto, a uz to je ima bonus od 3 posto od svakog transfera bilo da se neki igrač proda ili kupi. Na Poljudu su odlukom o sporazumnom raskidu ugovora s Anderssonom donekle amortizirani napadi na predsjednika Brbića i Nadzorni odbor, iako ne bi iznenadila odluka na tematskoj sjednici da Brbić i Nadzorni odbor odu.

- Zbog obiteljskih razloga Jens Andersson više nije sportski direktor Hajduka. Dogovoren je sporazumni raskid ugovor. Razlog njegovog odlaska su obiteljske naravi, poslije četiri mjeseca rada napušta Hajduk. Bili smo zadovoljni njegovim radom, unio je mnogo novih i dobrih stvari u radu i strašno nam je žao što odlazi. Ipak, obitelj je na prvom mjestu i mi smo ga u klubu u potpunosti shvatili. Zahvaljujemo mu se na onome što je učinio kao sportski direktor. On je najzaslužniji što je Iluridze postao naš igrač, rekao je Brbić.

Kada vam je Andresson prvi puta spomenuo mogućnost povratka u Švedsku?

- Prije otprilike mjesec dana, a definitivnu odluku da će otići priopćio mi je poslije kup utakmice protiv Kustošije.

Kada će biti izabran novi sportski direktor?

- Nema razloga za žurbu oko izbora novog sportskog direktora. Hoće li biti stranac? Teško mi je na to pitanje odgovoriti u ovom trenutku, zaključio je Brbić

- Nažalost, nisam uspio preseliti obitelj iz Stockholma u Split i to je glavni razlog što sam donio odluku da napustim klub. Obitelj mi je najvažnija, nije lako biti udaljen 2500 kilometara od svojih. Nije mi bilo lako donijeti ovakvu odluku, dugo sam razmišljao, bila je to jedna od mojih najtežih odluka. Zavolio sam Split i Hajduk, od prvog dana sam odlično primljen od svih u klubu i navijača. Mislim da je klub na dobrom putu, vjerujem da će stručni stožer na čelu sa trenerom Tudorom ostvariti sjajne sportske rezultate. Nemam novi posao u Švedskoj, rekao je Andersson.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.