Jens Andersson: Najveći problem bit će mi novac, znam da se Hajduk nalazi u teškoj financijskoj situaciji

Ponedjeljak, 17. lipnja 2013. 11:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Prva osoba koja me je kontaktirala bio je predsjednik Marin (Brbić, op.a), od toga su prošla 3, 4 tjedna. Bilo je za mene iznenađenje kada me je pozvao predsjednik i ponudio mi mjesto sportskog direktora, kaže Andersson

Prije nego što su se bijeli u ponedjeljak ujutro autobusom zaputili prema  Pohorju  novinarima je predstavljen novi sportski direktor  Jens Andersson. Šveđanin je potpisao dvogodišnji ugovor s klubom, a navodno od svake prodaje igrača ima 5 posto provizije.

 

- Za mene je ovo veliki izazov, klub je u ovom trenutku u vrlo zanimljivom procesu. Tek sam došao i jednom sam vidio momčad na treningu, ali gledao sam video-snimke nekih utakmica iz minulog prvenstva kako bih što prije dobio sliku o svakom pojedincu. Mogu u ovom trenutku pričati o svojim planovima, o tome kako da klub funkcionira u budućnosti, a ne o igračima. O tome možemo razgovarati po povratku sa priprema iz Slovenije. Mogu vam reći da ćemo neke stvari raditi drugačije nego što se to radilo do sada, prije svega to se odnosi na skautiranje igrača koji će nas zanimati. Imam nekoliko pravila kojih ćemo se držati prije nego što napravimo neki transfer. Želim uživo vidjeti svakog igrača prije nego što se dogovorimo da ga dovedemo, kazao je Andersson.

 

Što je presudilo da prihvati ponudu Hajduka, koji  je u financijskim problemima?

 

- Meni je to veliki izazov, u sličnoj situaciji sam bio i u svom prethodnom  klubu, švedskom AIK-u.

 

Član AIK-a bio je iznenada preminuli čuvar mreže Ivan Turina?

 

- Turina je bio prvi igrač kojeg sam doveo u klub kada sam izabran za sportskog direktora,  isto tako produžio sam s njim ugovor prije nego što sam napustio mjesto sportskog direktora. Tri godine smo bili zajedno, pričali smo o hrvatskom nogometu tako da sam poprilično upoznat sa kvalitetom hrvatske prve lige. Inače, u klubu sam bio zadužen da skautiram  igrače  u ostalim državama ove regije, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji...

 

Što očekujete od suradnje s Hajdukom?

 

- Prvo što ću napraviti je to da ću na slovenskim pripremama dobro snimiti cijelu momčad i svakog igrača pojedinačno. Nakon toga ću odlučiti zajedno s trenerom Tudorom na kojim pozicijama trebamo pojačati momčad.

 

Što će vam biti najveći problem?

 

- Najveći problem bit će mi novac jer znam da se Hajduk nalazi u vrlo teškoj financijskoj situaciji. Jezik ću vjerujem brzo svladati uz pomoć suradnika. Nisam došao na odmor, došao sam raditi.

 

Jeste li svjesni da nekoliko igrača klub treba što prije prodati da bi preživio?

 

- Da, svjestan sam te spoznaje i stoga ćemo pokušati što prije neke igrače prodati kako bismo klubu osigurali što mirniju financijsku situaciju.

 

 

Tko vas je prvi nazvao i ponudio mjesto sportskog direktora?

 

- Prva osoba koja me je kontaktirala bio je predsjednik Marin (Brbić, op.a), od toga su prošla 3-4 tjedna. Bilo je za mene iznenađenje kada me je pozvao predsjednik i ponudio mi mjesto sportskog direktora, ali poziv iz Hajduka nisam mogao odbiti.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.